Πέμπτη, 07 Μαϊος 2015 16:11

Στο Περιφερειακό η επέκταση του αστικού στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Στο Περιφερειακό η επέκταση του αστικού στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Την επέκταση της αστικής περιοχής και κατ’ επέκταση της αστικής συγκοινωνίας της Καλαμάτας μέχρι το Νοσοκομείο, στα όρια του Αντικάλαμου, πρόκειται να εγκρίνει το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, που συνεδριάζει τη Δευτέρα 11 Μαΐου, στις 4 το απόγευμα.

Στην ίδια συνεδρίαση θα γίνει μια ακόμα προσπάθεια για την εκλογή Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης (η Περιφερειακή Αρχή φέρεται να επιμένει στο πρόσωπο του Γιώργου Μπουλούκου) και θα συζητηθεί η επερώτηση της συμβούλου Αντωνίας Μπούζα για την πρωτοβάθμια υγεία στη Μεσσηνία και την έλλειψη αγροτικών γιατρών στη Μεσσηνιακή Μάνη.

Επίσης, το Περιφερειακό αναμένεται να γνωμοδοτήσει επί των μελετών περιβαλλοντικών επιπτώσεων για σταθμούς βάσης κινητής τηλεφωνίας: α) Της εταιρείας Vodafone - Panafon ΑΕΕΤ με κωδικό θέσης Παναγία Γιάτρισσα Μεσσηνίας - 1105648 που βρίσκεται στη θέση με τοπωνύμιο "Παναγιά Γιάτρισσα" του Δήμου Δυτικής Μάνης. β) Της Wind Hellas Τηλεπικοινωνίες ΑΕΒΕ, που βρίσκεται στη θέση "Ζαρναούρα" πλησίον της Χρυσοκελλαριάς. γ) Της Vodafone - Panafon ΑΕΕΤ, με κωδικό θέσης "1000453 Φοινικούντα" που βρίσκεται στη θέση "Ζαρναούρα" πλησίον της Υάμειας. δ) Της Cosmote, που βρίσκεται σε εκτός σχεδίου περιοχή, στο ύψωμα "Μαυροβούνι" στη Δημοτική Ενότητα Κορώνης.