Δευτέρα, 02 Μαϊος 2011 21:16

Πολιτικό πρόβλημα με τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Γράφτηκε από τον
Πολιτικό πρόβλημα με τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Πολιτικό πρόβλημα για την Περιφέρεια Πελοποννήσου φαίνεται να προκαλεί η απόρριψη του προϋπολογισμού για το 2011. Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση απέρριψε τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας -τον οποίο ψήφισε κατά πλειοψηφία το Περιφερειακό Συμβούλιο- και τον επέστρεψε, για να συζητηθεί εκ νέου και να διορθωθεί με νέα απόφαση του Συμβουλίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο προϋπολογισμός απορρίφθηκε κυρίως γιατί η Περιφέρεια δεν έλαβε υπόψη της καμία από τις αρκετές παρατηρήσεις της Υπηρεσίας Δημοσιονομικού Ελέγχου (Εντελλόμενα) της Αρκαδίας, στο σχέδιο του προϋπολογισμού - δηλαδή κατά την κατάρτιση και πριν από τη συζήτηση και την ψήφισή του στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Επίσης, ο προϋπολογισμός δεν προβλέπει μείωση 10% σε ορισμένες δαπάνες σε σχέση με το 2010, όπως είχαν υποδείξει τα συναρμόδια υπουργεία.
Πηγές της Περιφέρειας αναφέρουν ωστόσο ότι τα στοιχεία της απόρριψης φαίνονται μεν εντυπωσιακά αλλά δεν είναι ουσιώδη και ισχυρά - και γίνεται προσπάθεια να υπάρξει απεμπλοκή, χωρίς το θέμα να ξανασυζητηθεί στο Περιφερειακό. «Οι λόγοι δεν είναι σοβαροί, μπορούν να εξηγηθούν εύκολα και να ξεπεραστούν», μας αναφέρθηκε σχετικά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER