Κυριακή, 26 Ιουλίου 2015 10:46

Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας: "Γράφουν και σβήνουν" μετακινήσεις υπαλλήλων

Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας: "Γράφουν και σβήνουν" μετακινήσεις υπαλλήλων

"Γράφουν και σβήνουν" στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας για τις εσωτερικές μετακινήσεις - αλλαγές προϊσταμένων και υπαλλήλων, στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης που είχε προαναγγελθεί από τον περασμένο Σεπτέμβριο. 

Η ανακοίνωση των αλλαγών είχε προγραμματιστεί να γίνει την περασμένη εβδομάδα, αλλά μέχρι και χθες δεν είχε εκδοθεί ανακοίνωση.

Σύμφωνα με όσα κυκλοφορούν στους διαδρόμους και τα γραφεία του Διοικητηρίου, οι μετακινήσεις των προϊσταμένων από τμήμα σε τμήμα έχουν "κλειδώσει". Το πρόβλημα είναι στις αλλαγές των υπαλλήλων, όπου από ένα σημείο και μετά, πέρα από τα υπηρεσιακά κριτήρια, φαίνεται να μετρούν και τα κομματικά, οι παρεμβάσεις από κομματική οργάνωση και πρώην βουλευτικό ή βουλευτικά γραφεία. Και αυτό γιατί δεν θα πρέπει να θιχτούν οι ημέτεροι κομματικά.

Χαρακτηριστικό είναι ότι η αντιπεριφερειάρχης Ντ. Νικολάκου είχε δεσμευτεί στο Δ.Σ. του Συλλόγου Υπαλλήλων πως οι ανακοινώσεις για τις αλλαγές θα γίνουν την Πέμπτη 16 Ιουλίου, αλλά μέχρι χθες "έγραφαν κι έσβηναν", "έραβαν και ξήλωναν". Επειδή οι διαδόσεις έδιναν και έπαιρναν, προχθές αντιπροσωπεία του Δ.Σ. του Συλλόγου Υπαλλήλων συναντήθηκε με την αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Ελ. Αλειφέρη και ζήτησε οι όποιες αποφάσεις να διέπονται από νόμους και κανονισμούς και οι μετακινήσεις να γίνουν με υπηρεσιακά κριτήρια.

Επίσημη ενημέρωση δεν υπήρχε και η οποιαδήποτε ενημέρωση γινόταν από υπαλλήλους που μάθαιναν για τη μετακίνησή τους.

Γ.Σ.