Σάββατο, 01 Αυγούστου 2015 08:01

Οι «γαλάζιοι» αντιπεριφερειάρχες και σύμβουλοι σιωπούν: Ανυπεράσπιστη η Ν.Δ. στις βολές Τατούλη

Οι «γαλάζιοι» αντιπεριφερειάρχες και σύμβουλοι σιωπούν: Ανυπεράσπιστη η Ν.Δ. στις βολές Τατούλη

Τουλάχιστον ερωτηματικά προκαλεί η σιωπή των 22 νεοδημοκρατών περιφερειακών συμβούλων Πελοποννήσου και των 3 "γαλάζιων" αντιπεριφερειαρχών που αφήνουν ασχολίαστες τις δηλώσεις του "ακομμάτιστου" περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Τατούλης πριν λίγες μέρες επιτέθηκε με σκληρές εκφράσεις στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλη Μεϊμαράκη αλλά κανένας "γαλάζιος" σύμβουλος ή αντιπεριφερειάρχης δεν μπήκε στον κόπο να υπερασπιστεί τον αρχηγό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Επίσης κανένας νεοδημοκράτης περιφερειακός αιρετός δεν έχει σχολιάσει την πρόθεση του κ. Τατούλη να θέσει υποψηφιότητα για τη θέση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας. Η "γαλάζια" σιωπηρή ψήφος ανοχής στα καμώματα του Πέτρου Τατούλη θυμίζει την αντίστοιχη πράσινη στήριξη της περασμένης τετραετίας. Τότε και πριν το ΠΑΣΟΚ γίνει μικρό κόμμα τα "πράσινα" στελέχη ακολούθησαν το δρόμο του Πέτρου Τατούλη μέχρι τη στιγμή που ο Γιώργος Δέδες κατέβηκε ως υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου. Τελικώς το ΠΑΣΟΚ κατέβηκε διασπασμένο στις περιφερειακές εκλογές και ο κ. Τατούλης αναγκάστηκε να πάρει το χρίσμα από τον Αντώνη Σαμαρά για να εκλεγεί και πάλι περιφερειάρχης. Για να φτάσει στην εκλογική νίκη πήρε στο ψηφοδέλτιο πολλούς "γαλάζιους" συμβούλους οι οποίοι στις προηγούμενες εκλογές είχαν στηρίξει τον υποψήφιο περιφερειάρχη της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρη Δράκο. Τώρα οι "γαλάζιοι" σύμβουλοι ακολουθούν πιστά τον κ. Τατούλη αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις που έχουν οι δηλώσεις του στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. 

Στην Αργολίδα νεοδημοκράτες είναι 4 από τους 6 συμβούλους της πλειοψηφίας: Βασίλης Σιδέρης (θεματικός αντιπεριφερειάρχης), Γιάννης Σαρρής, Χρήστος Αντωνόπουλος, Ελένη Παναγιωτοπούλου. 

Στην Αρκαδία νεοδημοκράτες είναι 3 από τους 5 συμβούλους της πλειοψηφίας: Γιάννης Κατσίρης, Γιώργος Μπακούρης, Κλημεντίνη Παπαντωνίου - Κορώνη.

Στην Κορινθία νεοδημοκράτες είναι 6 από τους 8 συμβούλους της πλειοψηφίας: Κώστας Λέγγας, Ευριπίδης Γκιάτας, Απόστολος Παπαφωτίου, Αθανάσιος Πισιμίσσης, Γεώργιος Πετρίτσης και Αθανάσιος Γκίκας, καθώς και ο αντιπεριφερειάρχης Πελοπίδας Καλλίρης. 

Στη Λακωνία νεοδημοκράτες είναι 5 από τους 7 συμβούλους της πλειοψηφίας:

Ηλίας Κανελλάκης, Σταματική Μπελεγρή, Γιάννης Μπουκουβάλας, Παναγιώτης Καρράς, Γιάννης Τζεφεράκος και η αντιπεριφερειάρχης Ντία Τζανετέα. 

Τέλος στη Μεσσηνία νεοδημοκράτες είναι 4 από τους 5 συμβούλους της πλειοψηφίας: Περικλής  Μαντάς, Αντωνία Μπούζα, Αγγελος Χρονάς, Απόστολος Γκούνης και η αντιπεριφερειάρχης Ελένη Αλειφέρη.