Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2015 13:53

Νικολάκου κατά Τσιρώνη και Πατσαρίνου για τα σκουπίδια

Νικολάκου κατά Τσιρώνη και Πατσαρίνου για τα σκουπίδια

Επίθεση στο Νίκο Πατσαρίνο και τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη, για τις θέσεις τους κατά του διαγωνισμού ΣΔΙΤ για τη διαχείριση των σκουπιδιών, εξαπέλυσε χθες η αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου.

Με ειρωνικό και αλαζονικό ύφος αναφέρει ότι «με Λαφαζάνηδες και Τσιρώνηδες δεν κυβερνάται η χώρα, όπως επανειλημμένα έχουμε δηλώσει. Ιδιαίτερα, όσον αφορά τον κ. Τσιρώνη επισημαίνουμε ότι δε νομιμοποιείται ο εθνικός σχεδιασμός που προσπαθεί με μέθοδο Σοβιέτ να επιβάλει, χωρίς καν να τηρήσει ούτε στο ελάχιστο το νόμο και τους τύπους στο ζήτημα της διαβούλευσης. Ο κ. Πατσαρίνος, τον οποίο το κόμμα του, ο ΣΥΡΙΖΑ, για ακόμη μία φορά δεν εμπιστεύεται ως υποψήφιο βουλευτή, με απαράδεκτο, προσβλητικό και συκοφαντικό τρόπο αναφέρεται στην περιφερειακή αρχή και τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου».

Για το έργο ΣΔΙΤ διαχείρισης των σκουπιδιών υποστηρίζει ότι «το έργο αποτελεί το μοναδικό εθνικό έργο που έχει εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και έχει χαρακτηριστεί από τον διευθυντή Περιβάλλοντος κ. Κρεμλή ως κατεξοχήν "πράσινο έργο". Σε όλα τα στάδιά του (προκήρυξη, ανακήρυξη αναδόχου κ.λπ.), όπου η ευθύνη ανήκε στην περιφερειακή αρχή, εγκρίθηκε από όλα τα αρμόδια όργανα με συγκεκριμένες αποφάσεις. Η νομιμότητα δε του διεθνούς διαγωνισμού τεκμηριώθηκε έτι περαιτέρω από τις δύο θετικές αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας».