Τετάρτη, 04 Νοεμβρίου 2015 18:23

Επιμένει η ΕΝΠΕ για τα σκουπίδια 

Γράφτηκε από την

Εμμένει η Ενωση Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) στο αίτημα για απόσυρση άμεσα της διάταξης που περιλαμβάνεται στο προς ψήφιση πολυνομοσχέδιο και ακυρώνει την αρμοδιότητα των Περιφερειακών Συμβουλίων, για την τελική έγκριση των Περιφερειακών Σχεδίων Διαχείρισης Αποβλήτων, όπως ισχύει στη μέχρι σήμερα νομοθεσία. 

Σε νέα επιστολή του προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο πρόεδρος της ΕΝΠΕ Κώστας Αγοραστός τονίζει πως η ανακοίνωση του αρμοδίου υπουργού κ. Τσιρώνη περί αλλαγής της διατύπωσης «σύμφωνη γνώμη» σε «γνώμη» δεν λύνει το πρόβλημα που αιφνιδίως ανέκυψε, καθώς και πάλι θα πρόκειται «για «πολιτική» ΚΥΑ, όπως «πολιτική» είναι και η «γνώμη» των 2 γενικών γραμματέων».

Μιλώντας στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής εκ μέρους της ΕΝΠΕ, το μέλος του Δ.Σ. και περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης μετέφερε την έκπληξη των Ελλήνων περιφερειαρχών για το γεγονός πως η συγκεκριμένη διάταξη ήρθε αιφνίδια και μάλιστα μέσα στο πολυνομοσχέδιο που αφορά τα προαπαιτούμενα της συμφωνίας με τους θεσμούς.

Υπενθυμίζοντας τη σχετική επιστολή που απεστάλη πρόσφατα στον πρωθυπουργό κ. Τσίπρα, από τον οποίο ζητείται η παρέμβασή του για την απόσυρση της διάταξης, ο κ. Τατούλης υποστήριξε πως η ρύθμιση αυτή αποτελεί ωμή πολιτική παρέμβαση σε βάρος των Περιφερειών, επιχειρώντας να ελέγξει και να κηδεμονεύσει τη διαδικασία αναθεώρησης των Περιφερειακών Σχεδιασμών Διαχείρισης Αποβλήτων.