Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2015 14:51

Ο Παν. Αλευράς για τον προϋπολογισμό 

Ο Παν. Αλευράς για τον προϋπολογισμό 

«Ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας Πελοποννήσου για το 2016 είναι προϋπολογισμός λιτότητας, αντιαναπτυξιακός και καθαρά διαχειριστικός». Αυτό επεσήμανε προχθές στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ο επικεφαλής της "Δημοκρατικής Πελοποννησιακής Συνεργασίας" Παναγιώτης Αλευράς. 

Παρατήρησε πως «είναι επίσης προϊόν αλχημείας αφού τα 27.433.554€ δηλαδή το 25% του προϋπολογισμού προέρχονται από ταμειακά υπόλοιπα προηγούμενων χρήσεων» και πρόσθεσε: «Είναι ένας προϋπολογισμός που δεν απαντά στα κοινωνικά προβλήματα των εργαζομένων, της νεολαίας και των πολιτών της Πελοποννήσου. Δεν αντιμετωπίζει το θέμα της ανεργίας αποτελεσματικά δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας, αλλά με 5μηνα προγράμματα κοινωνικής εργασίας. Παρατηρούνται μειώσεις σε όλους τους κωδικούς εκτός από τις δαπάνες δημοσίων σχέσεων και πολιτιστικών εκδηλώσεων». 

Ο κ. Αλευράς σημείωσε ότι «ο προϋπολογισμός θα έπρεπε να συνοδεύεται από ένα σχέδιο δράσης, το οποίο να δείχνει καθαρά:Ποιες δράσεις να γίνουν. Την αναγκαιότητα κατά δράση. Ποιες είναι οι προτεραιότητες και με βάση αυτά να συντάσσεται ο προϋπολογισμός. 

 

Για να έχει δηλαδή ο προϋπολογισμός αντίκρισμα, ώστε να είναι ουσιαστικός, αναπτυξιακός και ρεαλιστικός».