Τρίτη, 21 Ιουνίου 2011 14:16

Δήλωση Στρατηγάκου και Φλώρου για το Κέντρο Μεταναστών

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Λακωνίας Ηλίας Στρατηγάκος και Σπύρος Φλώρος κατέθεσαν στο περιφερειακό συμβούλιο που συνεδρίασε τη Δευτέρα 20/6/2011 την παρακάτω δήλωση, που αφορά σχετική επερώτηση περιφερειακών συμβούλων από την Λακωνία.

Δηλώνουμε ότι:
Α) Η επερώτηση της κυρίας Γ. Στέρπη και του κυρίου Ηλ. Κανελλάκη (που αναφέρεται ως πρώτο θέμα της σημερινής 20/6/11 συνεδρίασης του περιφερειακού συμβουλίου) δεν έχει να κάνει με επερώτηση, γιατί το περιεχόμενό της δεν αφορά πράξη ή παράληψη της περιφερειακής αρχής.
Β) Επειδή παρεμποδιζόμαστε να τοποθετηθούμε επί του θέματος (γιατί δεν έχουμε δικαίωμα λόγου από τον κανονισμό λειτουργίας) δηλώνουμε ότι οι επερωτώντες αποκρύπτουν ότι η πολιτική τους παράταξη θεμελίωσε και εγκαινίασε το Κέντρο Κράτησης Μεταναστών Σπάρτης, με υπουργό Εσωτερικών τον κύριο Παυλόπουλο και με την παρουσία των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας και της Νομαρχιακής Αρχής της Λακωνίας τον Νομάρχη κύριο Φούρκα και τον Νομαρχιακό Σύμβουλο κύριο Φαρλέκα.
Επομένως, είναι τουλάχιστον υποκριτικό οι επερωτώντες να επικαλούνται πληροφορίες και να καταγγέλλουν την παρούσα κυβέρνηση, αντί να απολογούνται και να ερωτούν την παράταξή τους.
Γ) Προτείνουμε να συζητηθεί σε συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου το θέμα: «Μεταναστευτική Πολιτική στην Περιφέρεια Πελοποννήσου»

Ηλίας Στρατηγάκος – Σπύρος Φλώρος
Περιφερειακοί Σύμβουλοι Λακωνίας