Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2016 14:35

Συζήτηση για τα σκουπίδια στο Περιφερειακό Συμβούλιο 

Συζήτηση για τα σκουπίδια στο Περιφερειακό Συμβούλιο 

Επερωτήσεις που αφορούν το σοβαρό θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, πρόκειται να συζητήσει το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου σήμερα, στις 3 το απόγευμα. 

Ειδικότερα, θα συζητηθούν οι επερωτήσεις: Του εκπροσώπου της "Ανταρσίας για το Μωριά" Δονάτου Νίκου, με θέμα "Υπογραφή σύμβασης με την ΤΕΡΝΑ για τη διαχείριση των απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου". Και του επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης" Νίκου Γόντικα με θέμα "Τι επαναδιαπραγμάτευση γίνεται για την διαχείριση των απορριμμάτων και με ποια ανταλλάγματα».

Ακόμα, θα συζητηθούν οι επερωτήσεις της επικεφαλής της παράταξης "Πελοπόννησος Οικολογική" Δήμητρας Λυμπεροπούλου, με θέματα: "Εντατικοποίηση των ελέγχων στα σχολικά κυλικεία, ώστε να διασφαλιστεί η υγεία των μαθητών από τις υπηρεσίες Υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου με ταυτόχρονη υιοθέτηση και προβολή της μεσογειακής διατροφής στις καντίνες των σχολικών μονάδων της Περιφέρειας Πελοποννήσου" και "Σχετικά με τις πρωτοβουλίες που χρειάζεται να αναλάβει τοπικά η Περιφέρεια Πελοποννήσου για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, με αφορμή και την ολοκλήρωση των εργασιών της συνόδου κορυφής του ΟΗΕ για το κλίμα, που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι".