Κυριακή, 13 Μαρτίου 2016 14:27

«Πελοπόννησος Πρώτα»: Στους δήμους η διαχείριση των απορριμμάτων 

«Η διαχείριση των απορριμμάτων μπορεί και πρέπει να υλοποιηθεί από τους δήμους» επισημαίνεται σε ανακοίνωση του συνδυασμού της μείζονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου «Πελοπόννησος πρώτα», που εκδόθηκε μετά την ολομέλεια η οποία πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη, στο παλιό Δημαρχείο της Τρίπολης.

Ο συνδυασμός εκφράζει «για άλλη μια φορά την αντίθεσή μας σε κάθε προσπάθεια για την υλοποίηση του έργου με ΣΔΙΤ», όπως σημειώνεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση, στην οποία προστίθεται ότι «στις τοποθετήσεις εκφράστηκε η αγωνία για το μέλλον της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο. Για μια ακόμα φορά, υποστηρίχθηκε η βαθιά πολιτική, φιλοπεριβαλλοντική και δημοκρατική θέση της παράταξης πως η διαχείριση των απορριμμάτων μπορεί και πρέπει να υλοποιηθεί από τους δήμους. Στα πλαίσια του Εθνικού Σχεδιασμού Διαχείρισης Αποβλήτων πρέπει:

Να αναθεωρηθεί άμεσα ο Περιφερειακός Σχεδιασμός και να ολοκληρωθούν τα Τοπικά Σχέδια Διαχείρισης από τους δήμους. Να στηριχθούν οι δήμοι θεσμικά και οικονομικά για την υλοποίηση της εναλλακτικής πρότασης που στηρίζεται στην διαλογή στην πηγή, στην ανακύκλωση, στην κομποστοποίηση, στην ανάκτηση υλικών και στην ελαχιστοποίηση της ταφής των υπολειμμάτων σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές οδηγίες».