Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2016 14:09

Τατούλης: +"Χωρίς τους ΟΤΑ δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί το προσφυγικό"

Τατούλης: +"Χωρίς τους ΟΤΑ δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί το προσφυγικό"

«Χωρίς τους ΟΤΑ δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί το προσφυγικό, σύμφωνα με τις αρχές και τις αξίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης» υποστήριξε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, εκφράζοντας παράλληλα την αντίθεσή του στην θρυλούμενη πρόθεση της κυβέρνησης να κατευθύνει προς τις ΜΚΟ τους πόρους της Ευρωπαϊκής Ενωσης για το προσφυγικό.

Αυτό αναφέρεται, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωση της Περιφέρειας, με αφορμή συναντήσεις που είχε ο Π. Τατούλης χθες και προχθές στην Ενωση Περιφερειών και την Κεντρική Ενωση Δήμων με τους προέδρους τους, Κώστα Αγοραστό και Γιώργο Πατούλη αντίστοιχα, όπως και με τους εκπροσώπους της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης.

Ο περιφερειάρχης, συνεχίζει η ανακοίνωση, αναφέρθηκε «στην ανάγκη να υπάρξει ειδική μέριμνα στις εργασίες της 6ης διάσκεψης της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης -που θα πραγματοποιηθεί στο Ναύπλιο, από τις 3 ως τις 5 Νοεμβρίου- για το προσφυγικό ζήτημα. Η φετινή 6η διάσκεψη της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, θα ασχοληθεί και με τη θεσμοθέτηση της συνεργασίας των Ελληνικών Περιφερειών και των Γερμανικών Επαρχιών».

Στις πιο πάνω συναντήσεις, καταλήγει η ανακοίνωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου, συμμετείχαν ο Κώστας Αγοραστός πρόεδρος της ΕΝΠΕ, ο Γιώργος Πατούλης πρόεδρος της ΚΕΔΕ, η Τάνια Στρούβε γενική διευθύντρια του Γραφείου των Γερμανικών Επαρχιών στις Βρυξέλλες, ο Φρανκ Εντελμαν δήμαρχος του Στάιναχ και συντονιστής δημάρχων της Γερμανίας, ο Λόταρ Γκρομπκλάους συντονιστής δημάρχων της Γερμανίας, ο Χρήστος Λαζαρίδης διευθυντής του Γραφείου της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης στην Ελλάδα, ο Κριστόφ Σουμάχερ και η Μπάρμπαρα Μπάουμαχ από το Ομοσπονδιακό υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων της Γερμανίας, ο Χριστόδουλος Μαμσάκος δήμαρχος Δράμας και συντονιστής δημάρχων της Ελλάδας και ο Χαράλαμπος Κουταλάκης διευθυντής της ΕΝΠΕ.