Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2011 17:13

Παρέμβαση Πολιτών Σπάρτης κατά Αργειτάκου

Γράφτηκε από την

Οι δημόσιοι άνδρες και οι πολιτικοί σχηματισμοί που επιθυμούν να διατηρούν άρρηκτες τις σχέσεις τους με τους πολίτες, οφείλουν να διακατέχονται από σεβασμό προς την κοινή γνώμη και να αποδέχονται την κριτική που ασκείται κατά τρόπο υπεύθυνο και εποικοδομητικό, πολύ περισσότερο όταν η κριτική προέρχεται από συλλογικούς- πολιτιστικούς φορείς, που έμπρακτα έχουν αποδείξει την προσήλωσή τους στην προάσπιση και εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος.
Ο κ. Δήμαρχος και η δημοτική πλειοψηφία όμως ,ενώ δεν έχουν συμπληρώσει ένα χρόνο στο τιμόνι του νέου Δήμου Σπάρτης, φαίνονται να διακατέχονται από πολιτική ανασφάλεια και δε διστάζουν να στοχοποιούν, όσους τολμούν να διατυπώνουν με τον πλέον επίσημο τρόπο ενώπιον του δημοτικού συμβουλίου τις αντιρρήσεις τους στα πεπραγμένα του Δήμου, που έρχονται σε κατάφωρη αντίθεση με το δημόσιο συμφέρον .
Χαρακτηριστική και αποδεικτική των ισχυρισμών μας η περίπτωση του αποχαρακτηρισμού οικοπέδου, το οποίο είχε δεσμευθεί, από το σχέδιο πόλεως για την ανέγερση Νηπιαγωγείου. Η υποστήριξη της ενστάσεως που είχε νομίμως υποβληθεί από τον σύλλογο φίλων του Μουσείου ενώπιον του δημοτικού συμβουλίου, υπήρξε η αιτία να δεχτεί ανοίκεια προσωπική επίθεση η πρόεδρος του συλλόγου κ. Παρασκευή Ανδρεάκου, από το ίδιο τον κ. Δήμαρχο, ο οποίος λησμόνησε ότι είχε απέναντί του την εκπρόσωπο πολιτιστικού συλλόγου, και καταφέρθηκε εναντίον της με απαράδεκτα υπονοούμενα για τις προθέσεις της. Περιμέναμε βέβαια να προστρέξουν στην υπεράσπιση και προστασία της δοκιμαζομένης κ. Ανδρεάκου οι εκπρόσωποι των άλλων δημοτικών παρατάξεων. Δυστυχώς όμως εσιώπησαν άπαντες. Έτσι έμπλεοι ικανοποιήσεως οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας απέδωσαν στην ανοικοδόμηση ένα χώρο που προοριζότανε για σχολικό συγκρότημα και στέρησαν τις μελλοντικές γενιές από ένα χώρο, ο οποίος θα μπορούσε να εξυπηρετήσει πολλά Σπαρτιατόπουλα που σήμερα στοιβάζονται σε ανήλιαγα νοικιαζόμενα νηπιαγωγεία.
Δεύτερη χαρακτηριστική και αποδεικτική περίπτωση του ύφους και του τρόπου με τον οποίον ασκείται η δημοτική εξουσία αποτελεί η οριστική, όπως φαίνεται, απώλεια του θερινού σινεμά το Ρόδον. Παρά το γεγονός ότι το αίτημα της διάσωσης του είχαν διατυπώσει ενυπόγραφα 700 περίπου  συμπολίτες μας η δημοτική αρχή αφού καθυστέρησε υπερβολικά και ταλαντεύτηκε χωρίς λόγο  δεν έκανε ούτε τα στοιχειώδη, για να πείσει ότι ενδιαφέρεται πραγματικά να σώσει ένα από τα τελευταία θερινά σινεμά της χώρας, που έχει συνδεθεί με την πολιτιστική παράδοση της πόλης Κάποτε θα πρέπει η δημοτική αρχή να δώσει πειστικές εξηγήσεις τουλάχιστον στους 700 πολίτες και όχι μόνο, γιατί δεν προχώρησε στην σύσταση της επιτροπής που είχε αποφασιστεί από το δημοτικό συμβούλιο, για να διαπραγματευθεί την αγορά του οικοπέδου του Θερινού Σινεμά¨. Ποιος τελικά διαπραγματεύθηκε την υπόθεση και με ποιο τρόπο ;
Εμείς ως Παρέμβαση Πολιτών Σπάρτης ταγμένοι να υπηρετούμε από τις καταστατικές μας αρχές το συμφέρον και τους θεσμούς του τόπου καλούμε τον κ. Δήμαρχο και τη Δημοτική Αρχή, όσο είναι καιρός να αναλογισθεί σε τι δρόμο οδηγούν ενέργειες, όπως αυτές που περιγράψαμε, και να αναθεωρήσει για το καλό της πόλης αλλά και το δικό του τις διχαστικές πρακτικές. Ελπίζουμε τέλος να μη μας δοθεί η ευκαιρία στο μέλλον να ασχοληθούμε με τις πρακτικές και το ύφος που αποπνέει η δημοτική αρχή και ο κ. Δήμαρχος

Από την Παρέμβαση Πολιτών Σπάρτης


NEWSLETTER