Δευτέρα, 10 Απριλίου 2017 09:23

"Φρενοκομείο" με τα σκουπίδια της Πελοποννήσου: Οβιδιακές μεταμορφώσεις από ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ

"Φρενοκομείο" με τα σκουπίδια της Πελοποννήσου: Οβιδιακές μεταμορφώσεις από ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ

 

Με απορία και απογοήτευση παρακολουθούν οι ψηφοφόροι των κομμάτων τις οβιδιακές μεταμορφώσεις του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, αφού όσο και αν προσπαθούν δεν μπορούν να τις ερμηνεύσουν με ορθολογικά κριτήρια.

Συγκεκριμένα, το δεξί χέρι του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο υπουργός Επικρατείας Αλ. Φλαμπουράρης έδωσε το Σάββατο το “πράσινο φως” για τη διαχείριση των απορριμμάτων της Πελοποννήσου από την ΤΕΡΝΑ, ενώ στο παρελθόν ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ έχει δώσει μάχες όχι μόνο για να μην ισχύσει η συγκεκριμένη σύμβαση αλλά και κατά των Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα. 

Παράλληλα, ενώ η κυβέρνηση Σαμαρά και η Νέα Δημοκρατία ήταν υπέρ της ΣΔΙΤ για τη διαχείριση των σκουπιδιών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, πριν λίγες μέρες 10 “γαλάζιοι” βουλευτές, μεταξύ των οποίων και ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, εξέφρασαν με ερώτησή τους στη Βουλή τις επιφυλάξεις τους για τη σύμβαση.

Εννοείται ότι ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης δεν έχει πρόβλημα να συνεργαστεί με οποιαδήποτε κυβέρνηση, εναντίον της οποίας ασκούσε κριτική το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Οι μόνοι που έρχονται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση είναι τα τοπικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που αναγκάζονται ή να αλλάξουν θέση και να λοιδορηθούν από τους ψηφοφόρους ή να έρθουν σε σύγκρουση με τα κόμματά τους και να βρεθούν μεσομακροπρόθεσμα εκτός πολιτικής σκηνής. Ειδικότερα, μετά την ανακοίνωση Φλαμπουράρη σε δύσκολη θέση βρίσκονται οι “γαλάζιοι” αντιπεριφερειάρχες και περιφερειακοί σύμβουλοι, αφού εκτός από το ότι ήρθαν σε σύγκρουση με τους 10 βουλευτές του κόμματος, τώρα κινδυνεύουν να κατηγορηθούν και για συνεργασία με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Τατούλης δεν έχει ανακοινώσει ακόμα τα ονόματα των νέων αντιπεριφερειαρχών προτιμώντας να κρατάει ομήρους όσους αιρετούς της παράταξής του χρειάζονται τις έμμισθες θέσεις της Περιφέρειας. 

Την ίδια ώρα τα τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τηρούν σιγή ιχθύος, ελπίζοντας οι ψηφοφόροι τους να ξεχάσουν τον αγώνα που έδωσαν εναντίον της ΣΔΙΤ, για την οποία άναψε προχθές “πράσινο φως” η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα. Ομως η Λαϊκή Ενότητα του Θανάση Πετράκου δεν πρόκειται να αφήσει τους πρώην συντρόφους σε ησυχία και σε κάθε ευκαιρία θα τους θυμίζει την “κωλοτούμπα” στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων. 

Ουσιαστικά η ΣΔΙΤ για τη διαχείριση των σκουπιδιών έφερε για μια ακόμα φορά στην επιφάνεια τις παθογένειες του πολιτικού συστήματος, στο οποίο βασιλεύουν τα κοντόφθαλμα κομματικά μικροσυμφέροντα και οι ευκαιριακές συμμαχίες.