Παρασκευή, 29 Οκτωβρίου 2010 22:47

Γιάννης Τραγάκης: «Εχει ιδιαίτερη σημασία η Πελοπόννησος γι’ αυτό θα κερδίσουμε»

Γιάννης Τραγάκης: «Εχει ιδιαίτερη σημασία η Πελοπόννησος γι’ αυτό θα κερδίσουμε»

«Η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει ιδιαίτερη για τη Ν.Δ., γιατί κατάγονται απ’ αυτή ο πρόεδρος, οι αντιπρόεδροι και ο γ.γ. του κόμματος. Και γι’ αυτό θα κερδίσουμε». Αυτό σημείωσε ο βουλευτής Β’ Πειραιά της Ν.Δ. Γιάννης Τραγάκης, χθες στην Καλαμάτα, σε συνέντευξη Τύπου, στα γραφεία της ΝΟΔΕ. Ο κ. Τραγάκης που αργότερα μετείχε σε σύσκεψη τοπικών στελεχών, υποστήριξε ότι έχουν αλλάξει τα δημοσκοπικά δεδομένα, μετά τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ στον Πέτρο Τατούλη κι εξέφρασε την πίστη πως ο Δημήτρης Δράκος θα κερδίσει τη δεύτερη Κυριακή την Περιφέρεια. Μαζί του στη συνέντευξη ήταν ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Περικλής Μαντάς και ο αντιπρόεδρος Τάσος Παπαδόπουλος.
Αρχικά, ανέφερε ότι οι αυτοδιοικητικές εκλογές έχουν ένα πολιτικό διακύβευμα που πέτυχε ο Αντώνης Σαμαράς, το
μνημόνιο και το αντιμνημόνιο. Παρατήρησε πως «είχαν μια αφετηρία που αλλάζει ραγδαία και το πιθανότερο είναι στο δεύτερο γύρο και το εύχομαι, το ελπίζω και το πιστεύω ότι ο κ. Δράκος θα είναι νικητής».
Εκτίμησε ότι «τα ασφαλή πολιτικά συμπεράσματα είναι το αποτέλεσμα των περιφερειακών εκλογών την πρώτη Κυριακή. Εκεί θα καθοριστεί ποιος κέρδισε και ποιος έχασε». Παραδέχθηκε ότι «οι εκλογές έχουν και αυτοδιοικητικά κριτήρια, κυρίως στους δήμους, όπου η συσπείρωση νοθεύεται από τη στάση των υποψηφίων». Και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι σε ψηφοδέλτια Πασόκων υπάρχουν και Νεοδημοκράτες και το αντίστροφο.
Για τον Πέτρο Τατούλη είπε ότι «η δημοσκοπική πορεία δείχνει ότι μάλλον του έκανε κακό η στήριξη του ΠΑΣΟΚ. Αρχισε να πέφτει μετά τη στήριξη από το ΠΑΣΟΚ» κι εξέφρασε την πίστη ότι νικητής θα είναι ο κ. Δράκος.
Σε ερώτηση για την τύχη στελεχών της Ν.Δ. που στηρίζουν Τατούλη, είπε ότι «θα συνεκτιμήσουμε. Θα κριθούν ορισμένα πράγματα, αλλά όχι τώρα». Οταν η ερώτηση έγινε προσωπική για τον πολιτευτή Γιώργο Μπουλούκο, είπε ότι «δε λέει τίποτα για μένα. Ο κ. Μπουλούκος προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ. Δεν υπάρχει θέμα αυτή τη στιγμή. Δεν είναι αυτή η ώρα, τώρα είναι η ώρα του αγώνα».
Ο κ. Τραγάκης μίλησε και για ποσοστό νίκης της Ν.Δ. στις δημοσκοπήσεις, καθώς «μετακινούνται 2 από ΠΑΣΟΚ προς τη Ν.Δ. και 1 από τη Ν.Δ. προς το ΠΑΣΟΚ». Για τη δήλωση του Γιώργου Παπανδρέου περί πρόωρων εκλογών είπε ότι «ήταν ένα εκβιαστικό δίλημμα από το ΠΑΣΟΚ» και υποστήριξε πως «δεν μπορεί να κάνει προϋπολογισμό για το 2011. Επέμεινε στη θέση του Αντ. Σαμαρά ότι «μπορεί να μηδενιστεί το έλλειμμα σε 18 μήνες» και ανέφερε: «Κάνει λάθος πολιτική το ΠΑΣΟΚ, έχει φέρει στάσιμο πληθωρισμό. Η ανάπτυξη είναι η μαγική λέξη. Εχει ανατραπεί πλήρως το πολιτικό σκηνικό».
Γ.Σ.