Τετάρτη, 04 Οκτωβρίου 2017 16:05

Το ΤΕΙ Πελοποννήσου επισκέφθηκε ο Κατρούγκαλος 

Γράφτηκε από την

Το ΤΕΙ Πελοποννήσου επισκέφθηκε το Σάββατο ο αναπληρωτής υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του υπουργείου Εξωτερικών Γεώργιος Κατρούγκαλος, μετά από δική του πρωτοβουλία. Εκεί είχε συνάντηση με τις πρυτανικές αρχές του ΤΕΙ.

Στην συνάντηση ήταν παρόντες ο αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Προσωπικού καθηγητής Ιωάννης Παπουτσής, ο αντιπρύτανης Οικονομικού Προγραμματισμού και Ανάπτυξης, καθηγητής Ευστράτιος Γεωργόπουλος, η κοσμήτορας της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας καθηγήτρια Ευγενία Μπιτσάνη, ο πρόεδρος του Τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων επίκουρος καθηγητής Επαμεινώνδας Κάρτσωνας και  ο πρόεδρος του Τμήματος Λογοθεραπείας αναπληρωτής καθηγητής Δημήτριος Πετρόπουλος.

Κύριο θέμα της συνάντησης ήταν η αναγκαιότητα ανάπτυξης ακαδημαϊκών συνεργασιών με πανεπιστήμια του ευρωπαϊκού χώρου και ιδιαίτερα με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, καθώς επίσης η μεταφορά τεχνογνωσίας με συνεργασία στον αγροτικό, προνοιακό και πολιτιστικό χώρο της ευρύτερης περιοχής.

Μετά τη συζήτηση ακολούθησε ξενάγηση στις εγκαταστάσεις του ιδρύματος και ειδικότερα: στις αίθουσες του Τμήματος Λογοθεραπείας, στο κεντρικό αμφιθέατρο, στην Βιβλιοθήκη, στο Εργαστήριο Γενετικής και Βιοτεχνολογίας Φυτών (υπεύθυνος καθηγητής Κωνσταντίνος Δελής) και στο Εργαστήριο Ενόργανης Χημικής Ανάλυσης του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων (υπεύθυνη ΕΤΕΠ Ευγενία Σταματελοπούλου).