Δευτέρα, 30 Οκτωβρίου 2017 08:56

Κλειστά χαρτιά Πιτσιόρλα για Αεροδρόμιο Καλαμάτας

Κλειστά χαρτιά Πιτσιόρλα για Αεροδρόμιο Καλαμάτας

Κλειστά κράτησε τα χαρτιά του για την αξιοποίηση του Αεροδρομίου Καλαμάτας ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιος Πιτσιόρλας, αμέσως μετά την παρέλαση του Σαββάτου.

Το σίγουρο είναι ότι η κυβέρνηση βλέπει με διαφορετικό μάτι το αεροδρόμιο της Καλαμάτας και αυτό του Αράξου, τα οποία μάλλον και θα αντιμετωπίσει διαφορετικά απ’ ό,τι τα υπόλοιπα μικρότερα που είχαν μείνει έξω από το πρώτο κύμα παραχωρήσεων. 

Ο κ. Πιτσιόρλας σημείωσε: «Το αεροδρόμιο της Καλαμάτας είναι το ταχύτερα αναπτυσσόμενο αεροδρόμιο σε όλη την Ευρώπη. Αυτό βεβαίως συνδέεται με τις εξελίξεις στον τουρισμό στην περιοχή. Ο τουρισμός φέτος πήγε πάρα πολύ καλά, φαίνεται πως και του χρόνου θα πάει ακόμα καλύτερα. Ολες οι υποδομές που εξυπηρετούν το τουριστικό ρεύμα θα πρέπει να αναπτυχθούν. Εχουμε μπροστά μας να αντιμετωπίσουμε ένα μεγάλο θέμα για την αξιοποίηση των 23 περιφερειακών αεροδρομίων που δεν συμπεριελήφθησαν στο πρόγραμμα παραχώρησης. Τα αεροδρόμια αυτά δε σημαίνει ότι δεν θα αξιοποιηθούν, απεναντίας θα αξιοποιηθούν, με τρόπο που θα εξυπηρετούν την ανάπτυξη του τουρισμού. Είναι οι πύλες της χώρας. Πρέπει να πάρουμε γρήγορα μέτρα. Δεν έχουν ληφθεί ακόμα αποφάσεις, αλλά οφείλουμε να αναπτύξουμε τις δυνατότητες που μας δίνει η ανάπτυξη του τουρισμού και να τις ενισχύσουμε. Το αεροδρόμιο της Καλαμάτας και του Αράαξου αναπτύσσονται πάρα πολύ. Οφείλουμε να διαμορφώσουμε ένα σχέδιο για όλα τα αεροδρόμια».

Σχετικά με την κρίση, αλλά και την Καλαμάτα, ο υπουργός σχολίασε: «Περνάμε και σήμερα μια δύσκολη περίοδο, οικονομική, ο ελληνικός λαός έχει υποστεί τεράστιες θυσίες για να μπορέσουμε να βγούμε από αυτή την κρίση. Πιστεύουμε ότι βλέπουμε πια την έξοδο. Το καλοκαίρι του 2018 θα έχουμε ολοκληρώσει το πρόγραμμα της λιτότητας και θα αρχίσει μια καινούργια περίοδος. Ηδη τα σημάδια της ανάκαμψης είναι φανερά, αυτό το αναγνωρίζουν όλοι, επομένως πρέπει να κάνουμε μια τελευταία προσπάθεια όλοι για να μπορέσουμε να βγούμε από την επιτήρηση. Από τη στιγμή που θα βγούμε από το πρόγραμμα όλα θα γίνουν πιο εύκολα. Δεν πρέπει να κάνουμε πάλι τα λάθη του παρελθόντος, πρέπει να βρούμε ένα νέο παραγωγικό μοντέλο. Εχουμε, ακόμα και τις μέρες της κρίσης, πολύ ενθαρρυντικά δείγματα και παραδείγματα. Η Καλαμάτα είναι μια πόλη που δείχνει ένα δρόμο. Η αίσθηση που έχω είναι ότι την περίοδο της κρίσης δείχνει δυναμισμό και τάσεις ανάπτυξης. Αυτός είναι ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσουμε” είπε κλείνοντας.