Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2012 17:34

Κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στην Καλαμάτα για το χαράτσι της ΔΕΗ

Κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στην Καλαμάτα για το χαράτσι της ΔΕΗ

Για ακόμη μία μέρα, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ κινητοποιήθηκαν πολύμορφα ενάντια στο χαράτσι της ΔΕΗ, και με στόχο να αποτρέψουν την προσπάθεια διακοπής ρεύματος σε εργαζόμενους, που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν τον λογαριασμό. Για τον λόγο αυτό πραγματοποιήσαμε από τις 8 το πρωί μέχρι τις 11:00 κατάληψη των ταμείων της ΔΕΗ και του Γραφείου του Διευθυντή. Του εκφράσαμε την έντονη διαμαρτυρία μας και ουσιαστικά του στείλαμε μήνυμα, να μην τολμήσει να ξαναβγάλει εργολάβο στον δρόμο για να κόψει τα ρεύματα, γιατί την επόμενη φορά θα προχωρήσουμε σε ποιο δυναμικές κινητοποιήσεις. Στην προσπάθεια του Διευθυντή να μας δικαιολογήσει την τακτική της επιχείρησης του απαντήσαμε πως διάλογο μπορεί να κάνει μόνο με τους εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, εμείς δεν πρόκειται να βάλουμε σε συζήτηση το δικαίωμα των Λαϊκών στρωμάτων στην Ηλεκτρική Ενέργεια και απαιτούμε να σταματήσει κάθε προσπάθεια διακοπής ρεύματος σε σπίτι. Με αυτό τον τρόπο οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ εξασφάλισαν για τρίτη συνεχόμενη μέρα να μην κοπεί κανένα ρεύμα στην πόλη της Καλαμάτας.
Επαναλαμβάνουμε για άλλη μία φορά πως όσο περνάει από το χέρι μας θα αποτρέπουμε τις διακοπές. Πρέπει όμως να οργανωθεί ο ίδιος ο λαός, σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε πολυκατοικία να πάρει μέτρα περιφρούρησης των ρολογιών και των χώρων που βρίσκονται τα ρολόγια. Αυτή η μάχη έχει δρόμο ακόμα, αλλά με οργάνωση και συσπείρωση με τις ταξικές δυνάμεις, μπορούμε να τους αποτρέψουμε και να είναι και νικηφόρος. Καταδικάζουμε τους εκπροσώπους των αφεντικών που δρουν μέσα στο κίνημα (ΠΑΣΚΕ- ΔΑΚΕ- ΣΥΡΙΖΑ), που δεν έχουν μαζέψει ούτε ένα Δ.Σ. να συζητήσει για τις τελευταίες εξελίξεις παρά μόνο αρκούνται σε δηλώσεις στα ΜΜΕ. Κύριοι εργατοπατέρες βαρεθήκαμε να σας ακούμε στα ΜΜΕ να μας μιλάτε για την Ε.Ε. και τους επιτρόπους της, προσπαθώντας να την αθωώσετε λες και δεν επέβαλε η Ε.Ε. μαζί με την Ελληνική κυβέρνηση αυτά τα μέτρα που απορρέουν από το μνημόνιο. Βαρεθήκαμε να σας ακούμε να μας μιλάτε εδώ και δύο χρόνια για την αντισυνταγματικότητα των μέτρων και να καθησυχάζετε τον λαό πως δεν θα υλοποιηθούν, την στιγμή που υλοποιούνται και με το παραπάνω μάλιστα. Δεν μπορείτε και δεν θέλετε να οργανώσετε το λαό στη γραμμή σύγκρουσης και απειθαρχίας, ενάντια σε όλους αυτούς που μας έχουν κηρύξει τον πόλεμο. Εμείς παλεύουμε σε κάθε χώρο δουλειάς και σε κάθε γειτονιά να φυτρώσουν παντού χαλυβουργίες, και εσείς όχι μόνο δεν θέλετε αλλά παλεύεται για το αντίθετο. Χαρακτηριστική η στάση σας (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ) στο εργατικό κέντρο Βόλου που στην πρόταση του ΠΑΜΕ για απεργία αλληλεγγύης, καθώς στον βόλο υπάρχει εργοστάσιο της Χαλυβουργίας, ψηφίσατε από κοινού ενάντια στην απεργία.
Συνεχίζουμε: Την Δευτέρα 16/1/2012 μέρα που έρχεται η Τρόικα στην Ελλάδα σε κινητοποίηση στα διοικητικά του ΙΚΑ στις 10:00π.μ. διεκδικώντας ασφάλιση για όλους.
Καλούμε τους εργαζόμενους να πάρουν μέτρα περιφρούρησης
Να βάλουν λουκέτο στα ρολόγια.
Να μην ανοίγουν την πόρτα στα συνεργεία.
Να υπερασπιστούν με κάθε τρόπο το δικαίωμα στην ηλεκτρική ενέργεια.
Κανένας φόβος, η αυτοί η εμείς.
Τηλέφωνα επικοινωνίας:
Βαγγέλης  6988926099 Συνδικάτο υπαλλήλων στον ιδιωτικό τομέα,
Παναγιώτης 6972006221 Σωματείο εργαζομένων στην ΔΕΥΑΚ
Μπάμπης 6972025336 Λαϊκή επιτροπή Φυτειάς.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ 13/1/2012