Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2012 14:42

Ψήφισμα της Λαϊκής Συσπείρωσης για τους λιγνίτες του Χωματερού

Γράφτηκε από την



Ο τομέας της ενέργειας είναι στρατηγικής σημασίας για τη ζωή των εργαζομένων, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, έχει να κάνει με το βιοτικό τους επίπεδο.
Στα πλαίσια της συνθήκης του Μάαστριχτ και της απελευθέρωσης της ενέργειας οι κυβερνήσεις της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ διαμόρφωσαν το κατάλληλο νομικό πλαίσιο για τη δημιουργία καπιταλιστικών επενδύσεων στον τομέα της ενέργειας, δημιούργησαν όλες τις προϋποθέσεις για την παράδοση στο μεγάλο κεφάλαιο όλων των πηγών ενέργειας (Λιγνίτες, ανεμογεννήτριες, Φ/Β, υδροηλεκτρικά, υδρογονάνθρακες, Φ.Α., κ.λ.π.).
Αυτή τη στρατηγική, αυτή την πολιτική συνεχίζει εντατικά η κυβέρνηση (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ).
Στα πλαίσια του σκληρού ανταγωνισμού μεταξύ των μονοπωλιακών ομίλων για τα μερίδια της αγοράς, εντάσσεται και η μάχη για την εκμετάλλευση των λιγνιτικών κοιτασμάτων με μοναδικό σκοπό το μέγιστο κέρδος, χωρίς να σέβονται τον άνθρωπο και τις ανάγκες του, καταληστεύοντας τον ορυκτό πλούτο της χώρας, καταστρέφοντας το περιβάλλον και τη φύση.
Η προσπάθεια να λειτουργήσουν από ιδιώτη τα ορυχεία λιγνίτη στην περιοχή της Κορώνης (Χωματερό) έχει στόχο να υπηρετήσει την κερδοφορία μίας εταιρείας σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων, των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής και του περιβάλλοντος.
Το ΠεΣυ Πελοποννήσου απορρίπτει κατηγορηματικά την εκμετάλλευση των λιγνιτικών κοιτασμάτων της Κορώνης από την εταιρεία “COUVRA HOLDINGS LIMITED”.
Καλεί τους κατοίκους της περιοχής και γενικότερα το λαό της Πελοποννήσου να αγωνιστεί ενάντια στην απελευθέρωση της ενέργειας, ενάντια στην ιδιωτικοποίηση όλων των πηγών ενέργειας.
Οι πηγές ενέργειας μπορούν να αποδώσουν στον Ελληνικό λαό τις τεράστιες δυνατότητές τους μόνο μέσα από έναν αποκλειστικά δημόσιο φορέα ενέργειας που θα είναι λαϊκή περιουσία, που θα υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες και θα αξιοποιεί τις πηγές παραγωγής με ταυτόχρονη προστασία του κοινωνικού και φυσικού περιβάλλοντος.

Τρίπολη 23/01/2012


NEWSLETTER