Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2012 15:42

Το ΠΑΜΕ για το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Costa Navarino: Τα σχολεία στην υπηρεσία των μεγαλοκαπιταλιστών

Την Παρασκευή 20/1 /2012 παρουσιάστηκε «εκπαιδευτικό» πρόγραμμα από το Navarino Foundation του οποίου εκπρόσωπος είναι ο  μεγαλοκαπιταλιστής Κωνσταντακόπουλος που προφανώς ανέλαβε να «μορφώσει»  τα παιδιά μας , τους  μαθητές  της 5ης και 6ης Δημοτικού Σχολείου.
Ο στόχος του: «Επιμορφώνει»  δάσκαλους και μαθητές σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και τον Δήμο σχετικά με το Natura Hall, ένα είδος μουσείου φυσικής ιστορίας και όχι μόνο ,μία επένδυση με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ , από τα χρήματα δηλαδή του λαού, που στόχο έχει να αποφέρει υψηλή κερδοφορία στον μεγαλομέτοχο.
Πρόκειται για τους μαθητές εκείνους που την ίδια στιγμή σε όλα τα σχολεία της Μεσσηνίας  αντιμετωπίζουν προβλήματα θέρμανσης, που εμφανίζουν κρούσματα υποσιτισμού , που οι γονείς τους αναγκάζονται να πληρώνουν για την μεταφορά τους στα σχολεία .
Πρόκειται για εκείνους τους μεγαλομετόχους  που η κοινωνική τους τάξη στερεί  το βιβλίο και την γνώση από τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών, αφού  απομυζούν όλα τα κονδύλια του κρατικού προϋπολογισμού για κοινωνικές παροχές, για παιδεία, υγεία, πρόνοια.
Πρόκειται για την παρασιτική εκείνη μειοψηφία της πλουτοκρατίας που ενώ μιλά για την αειφόρο ανάπτυξη και δήθεν νέες θέσεις εργασίας είναι υπεύθυνη για την καπιταλιστική οικονομική κρίση και την εκτίναξη της ανεργίας , την ίδια στιγμή που για να ενισχυθεί η επιχειρηματικότητα και ανταγωνιστικότητα της , τα κόμματα της (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ) προωθούν τις συγχωνεύσεις των σχολείων, την εργασιακή εφεδρεία, τις απολύσεις, το τσεκούρωμα των μισθών των εκπαιδευτικών, των εργαζομένων.
Και τώρα μετατρέπουν τους μαθητές σε ζωντανούς προπαγανδιστές των επιχειρήσεων τους  με στόχο πάντα το μέγιστο κέρδος. Τα παιδιά της λαϊκής οικογένειας ενεργά αναλφάβητα , αυριανό φθηνό ευέλικτο εργατικό δυναμικό, εκπαιδευμένα από τους θύτες και εκμεταλλευτές τους από τα τρυφερά τους χρόνια να υποτάσσονται στις ανάγκες των επιχειρήσεων τους (των τουριστικών σε τελευταία ανάλυση στην συγκεκριμένη περίπτωση)
Η επένδυση αυτή είναι χαρακτηριστικό δείγμα των νέων εξελίξεων στο χώρο της παιδείας . Όλος ο κρατικός μηχανισμός στην υπηρεσία των επιχειρηματικών ομίλων . Υπουργείο Παιδείας, Δήμος , σχολεία και Πανεπιστήμια (Πελοποννήσου, Στοκχόλμης…)
Αυτό είναι το νέο σχολείο της αγοράς , που προπαγανδίζει ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ. Αυτός είναι ο ρόλος του κράτους της πλουτοκρατίας.
Η ΝΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ καλεί τους γονείς , τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές να αντιπαλέψουν το σχολείο της αγοράς, να βάλουν εμπόδια στην εφαρμογή στο χώρο της παιδείας της πολιτικής της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ, της ΕΕ και του ΔΝΤ. Να οργανώσουν την πάλη τους μέσα από τους συλλόγους γονέων και εκπαιδευτικών , τις μαθητικές κοινότητες, τα συνδικάτα για μία άλλη ανάπτυξη με κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, με κεντρικό σχεδιασμό και εργατικό έλεγχο, με αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν σύγχρονη παιδεία για όλα τα παιδιά. Μόνο αυτός ο δρόμος μπορεί να εξασφαλίσει την απρόσκοπτη ανάπτυξη της οικονομίας προς όφελος του λαού, χωρίς κρίσεις και πολέμους, με κατοχυρωμένο  το δικαίωμα στην εργασία , στην υγεία, στην μόρφωση, στο καθαρό περιβάλλον.

Από το ΠΑΜΕ Μεσσηνίας