Παρασκευή, 03 Φεβρουαρίου 2012 16:34

Η Παρέμβαση Πολιτών Σπάρτης για το πρόγραμμα για ανέργους στους δήμους

Γράφτηκε από την

Σύμφωνα με ανακοίνωση των υπουργείων Εσωτερικών κι Εργασίας , εντός του Φεβρουαρίου 2012 θα ξεκινήσει η υλοποίηση του προγράμματος έργων αυτεπιστασίας στους δήμους για τις πρώτες 35.000 θέσεις που θα καλυφθούν από ανέργους .
Η επιλογή των υποψηφίων θα γίνει μέσα από πίνακα που θα συντάξει ο ΟΑΕΔ , μετά την υποβολή σχετικών αιτήσεων από τους ενδιαφερομένους , κάτω από τον έλεγχο και την εποπτεία του ΑΣΕΠ .
Οι άνεργοι που θα επιλεγούν θα εργαστούν σε μικρά τεχνικά έργα τοπικού χαρακτήρα  , που θα πραγματοποιηθούν σε κάθε δήμο με αυτεπιστασία και ίδιους πόρους , με την αποκλειστική ευθύνη των δημάρχων .
Ο υπουργός Εσωτερικών κ . Γιαννίτσης έχει ήδη καλέσει τους δημάρχους (ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΊΑ 24-11-2011) «επειδή άλλες φορές έχει υπάρξει κακό προηγούμενο , να αντιμετωπίσουν με αίσθημα ευθύνης τις προτεραιότητές τους.»

Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΠΑΡΤΗΣ επειδή στην παρούσα τραγική συγκυρία , το πρόβλημα της ανεργίας είναι κορυφαίο,  καλεί το δήμαρχο Σπάρτης να μην αφήσει ανεκμετάλλευτη τη δυνατότητα που του δίνεται και να συγκροτήσει ΑΜΕΣΑ ένα πρόγραμμα έργων  μέσω του οποίου άνεργοι συμπολίτες μας θα έχουν την ευκαιρία να εργαστούν και να πάρουν ανάσες ζωής .



Η  ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ  ΤΗΣ  ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ  ΠΟΛΙΤΩΝ  ΣΠΑΡΤΗΣ


NEWSLETTER