Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2012 00:48

Παραιτήθηκε ο γραμματέας της Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

Την παραίτησή του από τη θέση του γραμματέα της Τ.Ο. Καλαμάτας του ΠΑΣΟΚ κατέθεσε ο Γιάννης Σταματόπουλος, με επιστολή του προς τον πρόεδρο του κινήματος Γιώργο Παπανδρέου και τα αρμόδια κομματικά όργανα.

«Η σημερινή εικόνα του κινήματος δυστυχώς είναι εικόνα που με θλίβει», παρατηρεί και σημειώνει μεταξύ άλλων: «Αγαπητέ κ. πρόεδρε, αντί για τη δημοκρατία που όλοι ελπίσαμε ότι θα δυναμώσει με τον ερχομό του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, βιώσαμε τον Ιούνιο τους ωμούς εκβιασμούς από μερίδα συντρόφων της κοινοβουλευτικής ομάδας που οδήγησαν εσάς στην παραίτηση και εμάς στην κυβέρνηση Παπαδήμου με τη συμμετοχή της Δεξιάς και της Ακροδεξιάς. Είναι πάνω από τις δυνάμεις μου να εξακολουθώ να συνυπάρχω στον ίδιο πολιτικό χώρο με ανθρώπους που η πολιτική τους ανευθυνότητα και η αδιαφορία τους είναι παροιμιώδης».

Ο κ. Σταματόπουλος εκφράζει την πίκρα του για τη διαγραφή του Οδυσσέα Βουδούρη και τον αποκλεισμό του Δημήτρη Κουσελά από το ψηφοδέλτιο, «σαν τιμωρία γιατί είχαν άποψη και την εξέφρασαν».

Επισημαίνει πως δεν μπορεί να συμπορευτεί «με ηγέτες που δέχονται να γίνονται αντιήρωες στην εποχή των ηρώων (μόνο ήρωας μπορεί να χαρακτηριστεί ο μισθωτός, ο συνταξιούχος ο ιδιοκτήτης του

μικρομάγαζου που ματώνει οικονομικά προκειμένου να σωθεί η πατρίδα. Μόνο αντιήρωας μπορεί να χαρακτηριστεί ο πολιτικός που υποκύπτει και υπογράφει την επιστολή που εκβιαστικά του ζητά η Μέρκελ και η παρέα της). Και με πολιτικούς που αντί να σκύψουν το κεφάλι ως ένδειξη κατανόησης στην αγωνία του νέου που βλέπει το μέλλον του να διαγράφεται ζοφερό καγχάζουν ότι δήθεν έσωσαν την Ελλάδα από τη βέβαιη καταστροφή».

Ο μέχρι και χθες γραμματέας της Τ.Ο. Καλαμάτας επικρίνει τις φωνές μέσα από το ΠΑΣΟΚ «που εξυμνούν τον κ. Σαμαρά για την "υπεύθυνη" στάση του και αφορίζουν τους "ανεύθυνους" συντρόφους μας». Και παρατηρεί πως «τους εκβιασμούς της Μέρκελ και του Σόιμπλε θα τους πληρώσει για μία ακόμη φορά ο λαός που σας ανέδειξε, ο λαός που δέχτηκε τις ανάλγητες πολιτικές σας πράξεις (κόψιμο μισθών, οριζόντιες περικοπές συντάξεων, εκτίναξη της ανεργίας)». Σημειώνει δε ότι αντί του εφαλτηρίου για να ξαναζωντανέψει ή ελπίδα των αγνών ψηφοφόρων που στήριξαν και ΠΑΣΟΚ, βλέπει «κορυφαία στελέχη να ανεμίζουν την σημαία της προσωπικής τους προβολής για ίδιο όφελος».


NEWSLETTER