Πέμπτη, 06 Σεπτεμβρίου 2018 09:11

Χειραψία Σαμαρά - Νίκα για να φύγει ο Τατούλης (βίντεο)

Γράφτηκε από τον
Χειραψία Σαμαρά - Νίκα για να φύγει ο Τατούλης (βίντεο)

Με μια χειραψία μπροστά στις κάμερες στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας, ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας επισφράγισαν τη μεταξύ τους εκεχειρία, η οποία ήταν αναγκαία προκειμένου ο δεύτερος να πάρει το χρίσμα της Νέας Δημοκρατίας για υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου.

Οι δυο άνδρες επέλεξαν να μην κάνουν δηλώσεις κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, αφήνοντας την εικόνα να μιλήσει μόνη της, αφού σε αυτές τις περιπτώσεις είναι γνωστό ότι κάθε εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις.

Ομως τα "εικονομηνύματα" δεν εξαντλήθηκαν με τη χειραψία Σαμαρά - Νίκα, καθώς η συνεχής παρουσία της αντιπεριφερειάρχη Ελένης Αλειφέρη στο πλευρό του πρώην πρωθυπουργού και του δημάρχου Καλαμάτας αποδεικνύει ότι η πολιτική της καριέρα δεν έχει τελειώσει, όπως υποστηρίζει σε κάθε ευκαιρία ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης. Αντιθέτως -και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις- η κ. Αλειφέρη δεν αποκλείεται να είναι και την επόμενη τετραετία αντιπεριφερειάρχης με την παράταξη του κ. Νίκα.

Αξιοσημείωτη ήταν επίσης η παρουσία του δημοτικού συμβούλου Παναγιώτη Γιαννόπουλου στο πλευρό του πρώην πρωθυπουργού και του δημάρχου Καλαμάτας, καθώς ολοένα και περισσότερες πηγές αναφέρουν ότι ο κ. Γιαννόπουλος θα διαδεχτεί τον κ. Νίκα στη δημοτική παράταξη της πλειοψηφίας. Οι πηγές θα... διαψευστούν μόνο αν ο κ. Γιαννόπουλος επιμείνει να είναι υποψήφιος βουλευτής Μεσσηνίας.

Υποψήφιος βουλευτής θα είναι πάντως ο Μίλτος Χρυσομάλλης που δεν έλειψε δευτερόλεπτο από το πλευρό του κ. Σαμαρά. Κοντά στον πρώην πρωθυπουργό βρέθηκε και η δικηγόρος Πιπίνα Κουμάντου, που επιθυμεί επίσης να είναι υποψήφια βουλευτής, και γι' αυτό δεν άκουσε την γκρίνια πολλών στελεχών της δημοτικής αρχής που την κατηγορούσαν ότι όλα αυτά τα χρόνια δεν στήριξε το έργο του κ. Νίκα.

Δίπλα στον κ. Σαμαρά βρέθηκαν επίσης ο περιφερειακός σύμβουλος Περικλής Μαντάς, η αντιδήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτα Ντίντα, οι δημοτικοί σύμβουλοι Μαρία Οικονομάκου και Σαράντος Μαρινάκης, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας Νατάσα Κυριακοπούλου, η πρόεδρος της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης Καλαμάτας Αντζελα Σκλήκα και πολλά μέλη και φίλοι της ΝΔ.

Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Ο κ. Σαμαράς απόλαυσε έναν φρέντο καπουτσίνο χθες στις 11 το πρωί στο καφέ Platea, ιδιοκτησίας του ποδοσφαιριστή Σωκράτη Παπασταθόπουλου. Νωρίτερα είχε χαιρετήσει πολλούς από τους θαμώνες του καταστήματος που έσπευσαν να τον αγκαλιάσουν. Ο κ. Νίκας ήρθε λίγη ώρα αργότερα, όταν προφανώς τον ειδοποίησαν ότι ο πρώην πρωθυπουργός ήταν ήδη στο καφέ.

Ο δήμαρχος Καλαμάτας, αφού χαιρέτησε με τη σειρά τους πολλούς θαμώνες του καταστήματος, πήγε χαμογελαστός στον πάγκο όπου καθόταν ο πρώην πρωθυπουργός και είχε αρχικά μια σύντομη συνομιλία μαζί του. Ο κ. Σαμαράς, που δεν έδειξε να αιφνιδιάζεται, άκουγε χαμογελαστός όσα του ψιθύριζε ο κ. Νίκας και στο τέλος της συνάντησης το καλό κλίμα επισφραγίστηκε με μια θερμή χειραψία μπροστά στις κάμερες.

Υπενθυμίζουμε ότι είχε προηγηθεί χειραψία μεταξύ των δυο ανδρών,  μακριά όμως από τις κάμερες, τον περασμένο μήνα κατά τη διάρκεια της τελετής εγκαινίων στην ανακαινισμένη Μονή Βουλκάνου.

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΣΥΡΙΖΑ

«Λαίλαπα» χαρακτήρισε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, με δήλωσή του μετά τη συνάντηση που είχε με το δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα. Ο πρώην πρωθυπουργός ειρωνεύτηκε το κυβερνητικό αφήγημα για έξοδο από το μνημόνιο και δήλωσε βέβαιος ότι η Νέα Δημοκρατία θα νικήσει στις εκλογές όποτε και αν γίνουν. Αναλυτικά η δήλωσή του:

«Είμαι πολύ ευχαριστημένος από το επίπεδο της αγωνιστικότητας όλων των φίλων μας σε αυτές τις δύσκολες ώρες που περνάει ο τόπος. Ωρες οι οποίες κάθε μέρα γίνονται και πιο δύσκολες, μέσα από την ασυνέπεια, μέσα από την καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Γι' αυτό και τώρα γυρνούσα τα μαγαζιά για να βεβαιωθώ από τους καταστηματάρχες ότι όλοι έχουν βγει από τα μνημόνια...

Αλλά εν πάση περιπτώσει, το σημαντικό είναι ότι εμείς είμαστε έτοιμοι, και εδώ στη Μεσσηνία και στην Πελοπόννησο και σε όλη την Ελλάδα, να αντιμετωπίσουμε αυτή τη λαίλαπα όποτε γίνουν εκλογές. Οποιαδήποτε στιγμή διαλέξουν να κάνουν τις εκλογές. Αλλά γνωρίζουν κι εκείνοι κι εμείς και ο κόσμος, ότι ευτυχώς για την Ελλάδα τις εκλογές θα τις χάσουν».

ΧΑΜΗΛΟΙ ΤΟΝΟΙ ΑΠΟ ΝΙΚΑ

Χαμηλούς τόνους διατήρησε ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας για τη συνάντηση που είχε με τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στις 2.15 μ.μ. ανέφερε σχετικά:

«Αυτό το οποίο συνέβη ήταν απολύτως φυσιολογικό, είμαστε στον ίδιο ιδεολογικό χώρο. Δεν ήταν προεκλογικού χαρακτήρα, εγώ βλέπω πάρα πολύ κόσμο. Ο κ. Σαμαράς δεν εντάσσεται μέσα στον πολύ κόσμο, υπήρξε πρωθυπουργός με ένα έργο σημαντικό για την πατρίδα μας. Αλίμονο αν ο δήμαρχος Καλαμάτας δεν μπορεί να τον συναντήσει, να πιει έναν καφέ ή να χαιρετίσει την παρουσία του στην πόλη. Ολα φυσιολογικά ήταν. Είπαμε για την πόλη και για την πορεία της, ενδιαφέρθηκε να μάθει συγκεκριμένα πράγματα».

Στην ίδια συνέντευξη Τύπου ο κ. Νίκας είπε ότι μια προεκλογική περίοδος 8 μηνών θα είναι καταστροφική για την αυτοδιοίκηση:

«Θα είναι πολύ κακό για την αυτοδιοίκηση να έχουμε προεκλογική περίοδο 8 μηνών, θα είναι διαλυτικό κυριολεκτικά. Μπορούν να γίνουν κινήσεις από όλους, συσσωματώσεις, να υπάρξει μια πορεία ανταγωνισμού, αλλά να μην έχει διάρκεια 8 μηνών. Δεν θα είναι καλό για τους θεσμούς που υπηρετούμε, για τους πολίτες και για τα έργα που πρέπει να ολοκληρώσουμε. Εγώ δεν προτίθεμαι να αρχίσω προεκλογική εκστρατεία 8 μηνών».


NEWSLETTER