Τετάρτη, 04 Απριλίου 2012 09:17

Αισιόδοξος ο Μαρκογιαννάκης ότι η Δημοκρατική Συμμαχία θα μπει στη Βουλή - Την Κυριακή οι υποψήφιοι

Γράφτηκε από τον
Αισιόδοξος ο Μαρκογιαννάκης ότι η Δημοκρατική Συμμαχία θα μπει στη Βουλή - Την Κυριακή οι υποψήφιοι

Τη βεβαιότητα ότι η Δημοκρατική Συμμαχία θα είναι στη Βουλή και μετά τις εκλογές, παρά τις αρνητικές δημοσκοπήσεις, εξέφρασε ο βουλευτής Χανίων Χρήστος Μαρκογιαννάκης. Και σημείωσε χθες στην Καλαμάτα ότι την Κυριακή θα ανακοινωθούν τα ψηφοδέλτια του κόμματος σ’ όλη την Ελλάδα.
Ο κ. Μαρκογιαννάκης, ο οποίος βρέθηκε για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα όπου είχε επαφές για την κατάρτιση του ψηφοδελτίου, παρατήρησε ότι οι υποψήφιοι θα έχουν καλό όνομα στην κοινωνία και δε θα μπορεί κανείς να τους αποδώσει κάτι μεμπτό. Ανέφερε ότι το κόμμα θα έχει πλήρεις συνδυασμούς σε όλη την Ελλάδα και εκτίμησε πως «έχουν καταρρεύσει τα δύο μεγάλα κόμματα, είναι αδύνατο να πιάσουν το 50%».
Σύμφωνα με το βουλευτή, τα όπλα της Δημοκρατικής Συμμαχίας είναι η πρόεδρός της Ντόρα Μπακογιάννη, «καταξιωμένη πολιτικός με διεθνή προβολή», η σταθερότητα στις θέσεις του κόμματος, «κωλοτούμπες εμείς δεν κάνουμε» και το ό,τι προτάσσεται το εθνικό συμφέρον λέγοντας την αλήθεια στο λαό. Επέκρινε μάλιστα τα άλλα κόμματα, «που χρησιμοποιούν μεθόδους του ’80 και του ’90 και κάνουν διαγκωνισμό ψεύτικων υποσχέσεων αντί σοβαρότητας».
Ως αίτια της καταστροφής της χώρας ο κ. Μαρκογιαννάκης ανέφερε το λαϊκισμό, τα ψέματα που λέγονται στην κοινωνία και τη διαφθορά. Και πρόσθεσε πως «η ίδια η Πολιτεία δίνει το κακό παράδειγμα. Για τα μεγάλα σκάνδαλα δεν έχει γίνει ουσιαστικός έλεγχος και δεν έχει τιμωρηθεί κανείς».
Συνεχίζοντας, μίλησε για πόλεμο του συστήματος που δε θέλει τη ΔΗΣΥ στη Βουλή και ανέφερε ότι μετεκλογικά η Δημοκρατική Συμμαχία μπορεί να συνεργαστεί με κόμματα που πιστεύουν στην Ευρώπη. Ξεκαθάρισε φυσικά πως αυτό θα φανεί μετά τις εκλογές, καθώς ο λαός θα αποφασίσει ποιος θα κυβερνήσει.
Παρατήρησε ακόμη ότι το προσκλητήριο Σαμαρά για ενότητα ήταν κατ’ επίφαση και είπε ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ. πλήγωσε την παράταξη με το Συμπιλίδη. Σχολίασε δε ότι «οι μονοκομματικές κυβερνήσεις έχουν την ευθύνη που οδηγηθήκαμε εδώ, ας δοκιμάσουμε και τις πολυκομματικές».
Ο κ. Μαρκογιαννάκης δήλωσε πως είναι υπέρ των εγκαταλειμμένων στρατοπέδων για τη δημιουργία κέντρων κράτησης λαθρομεταναστών και επέκρινε τον υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοΐδη που το θυμήθηκε αργά. Εκανε λόγο για προσπάθεια του υπουργού να αποπροσανατολίσει τον κόσμο από τη φτώχεια και την ανεργία και να διορθώσει το τρωθέν προφίλ του. Τόνισε μάλιστα ότι «κοροϊδεύουν τον κόσμο με διαδικασίες εξπρές, δε γίνονται αυτά τα πράγματα».


NEWSLETTER