Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2012 06:48

Κάλεσμα στην ανοιχτή συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ

Κάλεσμα στην ανοιχτή συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ

Κάλεσμα σε όλο τον κόσμο στην ανοιχτή λαϊκή συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα στις 8.30 το βράδυ στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου "Αλέξανδρος Κουμουνδούρος", απηύθυναν  χθες οι Θανάσης Μπούζας και Σπύρος Μωρακέας, μέλη της Γραμματείας της Συντονιστικής Επιτροπής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ. «Ο λαός να πάρει μέρος στο μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ σε ενιαίο πολιτικό φορέα, σε δημοκρατική λαϊκή παράταξη. Να γίνει υπόθεση όλων μας, γιατί αφορά το αύριο του τόπου», επεσήμανε ο Θ. Μπούζας.
«Ο μετασχηματισμός του ΣΥΡΙΖΑ σε δημοκρατική παράταξη της Αριστεράς αναμετριέται με το μέλλον κι έτσι δεν τίθεται θέμα επιστροφής στη σοσιαλδημοκρατία ή στα πρότυπα του "υπαρκτού σοσιαλισμού". Επιδιώκει την υπέρβαση για την οικοδόμηση της Αριστεράς του 21ου αιώνα. Για έναν ΣΥΡΙΖΑ πλουραλιστικό, αλλά και συμπαγή. Με ορίζοντα τον σοσιαλισμό του 21ου αιώνα», παρατήρησε ο Σπ. Μωρακέας. Και τόνισε πως «η διαδικασία για τον μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ φιλοδοξεί να οδηγήσει στη δημιουργία ενός κόμματος των μελών του, ικανού να εκφράσει αξιόπιστα και αποτελεσματικά το ιστορικό αίτημα για κοινωνική και πολιτική αλλαγή και ανατροπή».
Ο Θ, Μπούζας κατηγόρησε την κυβέρνηση πως ξέχασε την επαναδιαπραγμάτευση και την απαγκίστρωση κι έρχονται νέα μέτρα με 11,5 δισ. ευρώ από περικοπές μισθών και συντάξεων και η διάλυση του κοινωνικού κράτους. Σημείωσε ότι έχει μπει πωλητήριο σε δημόσιο πλούτο κι επέκρινε τους κυβερνώντες πως σα κτηματομεσίτες πωλούν τη χώρα. Και παρατήρησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί την ελπίδα για την ανατροπή της κατάστασης, να γίνει η χώρα ανεξάρτητη που θα παράγει όχι με μισθούς Βουλγαρίας.
Σε ό,τι αφορά τα στάδια της μετάβασης προς τον ενιαίο πολιτικό φορέα,. ο Σπ. Μωρακέας ενημέρωσε ότι «έχει ξεκινήσει άμεσα καμπάνια εγγραφής μελών, παράλληλα με ανοιχτές συνελεύσεις των Τοπικών Επιτροπών του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τις επιτροπές του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, το διάστημα του καλοκαιριού και του Σεπτεμβρίου. Το Σεπτέμβριο οι επιτροπές και οι συνελεύσεις πρέπει να εκλέξουν αντιπροσώπους για την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη, η οποία προβλέπεται να πραγματοποιηθεί μέχρι τον Οκτώβριο. Στη Συνδιάσκεψη πρόκειται να εκλεγεί κεντρικό όργανο, το οποίο θα οργανώσει και το Συνέδριο, που θα αποφασίσει η Π.Σ., του ΣΥΡΙΖΑ το καλοκαίρι του 2013».