Σάββατο, 27 Ιουνίου 2020 19:20

Επίσκεψη Πετράκου στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Επίσκεψη Πετράκου στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμάτας

 Αντιπροσωπεία της “Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου” με επικεφαλής τον περιφερειακό σύμβουλο Θανάση Πετράκο επισκέφτηκε την Πυροσβεστική Υπηρεσία στην Καλαμάτα και συναντήθηκε με τον διοικητή Μεσσηνίας Δημήτρη Γεωργανά, τον διοικητή Καλαμάτας Θανάση Κατσαφάδο και το Σωματείο των Πυροσβεστών.

Η αντιπροσωπεία ενημερώθηκε για τα προβλήματα που υπάρχουν ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου και μετά τη συζήτηση ο Θανάσης Πετράκος έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Για μια ακόμη χρονιά η Πυροσβεστική αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά προβλήματα ώστε να επιτελέσει με επάρκεια την πολύ σοβαρή αποστολή της. Αν αφαιρέσουμε την επάρκεια που υπάρχει στα εναέρια μέσα, υπάρχουν: 1) Σοβαρότατες ελλείψεις στο προσωπικό το οποίο δυστυχώς αποδυναμώθηκε και με μεταθέσεις μέσα στην καλοκαιρινή περίοδο. 2) Τα οχήματα είναι γερασμένα και δυστυχώς δεν ανανεώνονται. 3) Στα αναλώσιμα (σωλήνες κ.λπ.) υπάρχουν σοβαρότατες ελλείψεις. Η χρηματοδοτική ενίσχυση από την Περιφέρεια δεν επαρκεί για να λύσει όλα τα παραπάνω προβλήματα. 4) Το προσωπικό στα καινούργια πυροσβεστικά κλιμάκια που ιδρύθηκαν είναι πολύ λίγο και δεν επαρκεί για να λειτουργήσουν ουσιαστικά.
Ζητάμε: α) Να ανακληθούν οι μεταθέσεις και υπάρξει ένας σύγχρονος οργανισμός προσωπικού, διότι ο οργανισμός που υπάρχει είναι του 1950. β) Να ενισχυθεί με καινούργια οχήματα και να χρηματοδοτηθεί επαρκώς ώστε να υπάρχουν αναλώσιμα σε επάρκεια.
Η χρονιά είναι δύσκολη, λόγω των κλιματολογικών συνθηκών, συνεπώς επιβάλλεται άμεσα να επιλυθούν τα προβλήματα για να μπορεί η Πυροσβεστική να ανταποκριθεί στο έργο της».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER