Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2020 20:53

Χορήγηση εγγράφων για απολιγνιτοποίηση ζητεί ο Πετράκος

Γράφτηκε από την
Χορήγηση εγγράφων για απολιγνιτοποίηση ζητεί ο Πετράκος

Τη χορήγηση εγγράφων που αφορούν την απολιγνιτοποίηση της Μεγαλόπολης, ζητεί από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου και τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο σύμβουλος - επικεφαλής της “Αγωνιστικής Συνεργασίας” Θανάσης Πετράκος.

Στο αίτημά του ο κ. Πετράκος αναφέρει: “Ως γνωστόν έχει δοθεί στη δημοσιότητα το σχέδιο δίκαιης αναπτυξιακής μετάβασης των λιγνιτικών περιοχών που αφορά και την περιοχή του λεκανοπεδίου Μεγαλόπολης. Ενημερωθήκαμε από τα ΜΜΕ ότι παραδόθηκε στον πρόεδρο της Συντονιστικής Επιτροπής του ΣΔΑΜ κ. Κ. Μουσουρούλη, το Τοπικό Σχέδιο Ανάπτυξης (Master Plan) περιοχής ενεργειακού Δήμου Μεγαλόπολης και Δήμου Γορτυνίας (Δ.Δ. Τρικολώνων) μέσω της «Αρκαδία ΑΕ», κατ’ εντολή και εξουσιοδότηση της περιφερειακής αρχής. Επίσης, ανατέθηκε μελέτη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Παγκόσμια Τράπεζα και με την ολοκλήρωσή της παραδόθηκε στη Συντονιστική Επιτροπή του ΣΔΑΜ προκειμένου να συνταχθεί το τελικό Master Plan.
Για την πλήρη και ουσιαστική ενημέρωση και ενόψει συζήτησης του θέματος στο Περιφερειακό Συμβούλιο ζητούμε να μας δοθούν τα παρακάτω έγγραφα: 1. Σχέδιο δίκαιης αναπτυξιακής μετάβασης των λιγνιτικών περιοχών. 2. Τοπικό σχέδιο ανάπτυξης περιοχής ενεργειακού Δήμου Μεγαλόπολης. 3. Μελέτη της Παγκόσμιας Τράπεζας”.


NEWSLETTER