Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2020 16:50

Ο Πετράκος για επίσκεψη Αγγελοπούλου στην Πελοπόννησο

Γράφτηκε από την
Ο Πετράκος για επίσκεψη Αγγελοπούλου στην Πελοπόννησο

“Οχι στην εκμετάλλευση της αυτοδιοίκησης από την κ. Αγγελοπούλου - Δασκαλάκη”, λέει η “Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου”.

Η περιφερειακή παράταξη με επικεφαλής τον Θανάση Πετράκο αναφέρει χαρακτηριστικά ότι “με αφορμή την «γκλαμουράτη» επίσκεψη της κ. Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη στην Πελοπόννησο, με ελικόπτερα και υπερπολυτελή αυτοκίνητα, οφείλουμε να υπενθυμίσουμε πως το αίμα των πρωταγωνιστών - αγωνιστών του ‘21 και όλων των χιλιάδων προγόνων μας χύθηκε σε έναν ανιδιοτελή αγώνα για την ελευθερία, αλλά και την ισονομία και την κοινωνική δικαιοσύνη. Ο αγώνας αυτός είναι επίκαιρος και σήμερα. Αντιθέτως οι σκευωρίες και οι διαγκωνισμοί τής τότε αστικής ελίτ για το ποιος θα έχει υπό τον έλεγχό του το νεοσύστατο κράτος οδήγησαν σε διχασμό και εμφύλιο”.
Επικρίνοντας την τακτική της κ. Αγγελοπούλου, παρατηρεί πως “η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» κ. Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, πραγματοποιώντας περιοδείες στην Πελοπόννησο, «με ξένα κόλλυβα θέλει να κάνει μνημόσυνο». Με ξένες τσέπες θέλει να οικειοποιηθεί τις εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821. Ζητά εθνική ομοψυχία, αλλά με άνισους όρους για την αυτοδιοίκηση. Γνωρίζοντας πως δεν επαρκούν ούτε οι χορηγίες, ούτε ο χρόνος για την υλοποίηση ενός αξιοπρεπούς εορτασμού για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Επανάστασης του 1821, κατέφυγε στη σίγουρη λύση της «αξιοποίησης» ή πιο σωστά της εκμετάλλευσης της τοπικής αυτοδιοίκησης. Η κ. Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη ζητά από τους δήμους και την Περιφέρεια προτάσεις για εκδηλώσεις, τις οποίες θα κρίνει αυτή αν ενταχθούν στο πρόγραμμα του εορτασμού(!), μοιράζοντας αόριστες υποσχέσεις για χρηματοδότηση, εφόσον υπάρξουν χορηγίες. Περιφέρεια και δήμοι καλούνται να προτείνουν και να υλοποιήσουν όποια πρόταση αποφασιστεί με τις προδιαγραφές που θα ζητηθούν, χωρίς να έχουν ουσιαστικά καμία παρέμβαση στη διαδικασία του σχεδιασμού του εορτασμού των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821. Δηλαδή ο ρόλος της κ. Αγγελοπούλου είναι να αποφασίζει για το τι θα γίνει και πόσο θα κοστίσει και ο ρόλος των δήμων και της Περιφέρειας είναι να πληρώνουν ό,τι λογαριασμό στείλει, χωρίς να έχουν λόγο ούτε για την εκδήλωση ούτε και για τη δαπάνη της, την οποία όμως θα την πληρώσουν οι ίδιοι και όχι η κ. Δασκαλάκη. Το έργο αυτό το έχουμε ξαναδεί με τους Ολυμπιακούς Αγώνες που μας φέσωσαν στο διηνεκές… Επιπλέον οφείλουμε να επισημάνουμε ότι η επιτροπή που συνέστησε η Περιφέρεια για να σχεδιάζει και να οργανώσει τις εορταστικές εκδηλώσεις, επιδιώκει η κ. Δασκαλάκη να την μετατρέψει σε ανενεργή και εντελώς διακοσμητική”.
Η παράταξη του κ. Πετράκου αναφέρει ότι “οφείλει επιτέλους το κεντρικό κράτος να αντιληφθεί πως δεν μπορεί να συμπεριφέρεται ως "κοτζαμπάσης" στην τοπική αυτοδιοίκηση” και καταλήγει: “Εμείς ως «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου» απαιτούμε να είναι επιτέλους σεβαστός ο ρόλος και η άποψη της τοπικής αυτοδιοίκησης σε κάθε ζήτημα που αφορά τη ζωή των κατοίκων της επικράτειάς της και να έχει ουσιαστικό ρόλο στη διαδικασία λήψεως αποφάσεων για τα ζητήματα που την αφορούν. Ζητάμε ισότιμη συμμετοχή της Περιφέρειάς μας και των δήμων μας στο σχεδιασμό του εορτασμού των 200 χρόνων από την Επανάσταση για την οποία θυσιάστηκαν οι πρόγονοί μας”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER