Τρίτη, 20 Απριλίου 2021 19:37

Το ΚΙΝΑΛ Μεσσηνίας για τη δημόσια υγεία

Γράφτηκε από την

Την κυβέρνηση επικρίνει η Νομαρχιακή Επιτροπή Μεσσηνίας του Κινήματος Αλλαγής για το ζήτημα της προστασίας της δημόσιας υγείας και τις καθυστερήσεις στην απονομή των συντάξεων.

Σε ανακοίνωση που υπογράφει ο γραμματέας Δημήτρης Ανδριανόπουλος, παρατηρεί ότι “την πλήρη ανικανότητά της να προστατεύσει τη δημόσια υγεία απέδειξε για ακόμη μία φορά η κυβέρνηση, αφού τα 40 λεωφορεία που παρέλαβε πριν λίγες μέρες είναι ακατάλληλα. Τα λεωφορεία αυτά δεν πληρούν τον απαράβατο όρο που έθεσε το Ελεγκτικό Συνέδριο για τη σχετική σύμβαση, ότι δηλαδή όλα ανεξαιρέτως τα πλευρικά παράθυρα θα πρέπει να ανοιγοκλείνουν, κάτι που φυσικά απέκρυψε βολικότατα το υπουργείο Μεταφορών για να μη χαλάσει την επικοινωνιακή φιέστα του κ. Μητσοτάκη”.
Η Ν.Ε. του ΚΙΝΑΛ επισημαίνει ότι “πρωτοφανής, επίσης, στην ιστορία της κοινωνικής ασφάλισης και ενδεικτική της παντελούς έλλειψης σχεδίου από την κυβέρνηση, είναι η επιλογή της διοίκησης του ΕΦΚΑ -σε συνεργασία προφανώς με το υπουργείο Εθνικής Αμυνας- να επιστρατεύσει στο ΓΛΚ 20 στρατευμένους για να συνεισφέρουν στο έργο απονομής συντάξεων και στο σύνολο των ενεργειών που εμπίπτουν στις αρμοδιότητες της Γενικής Διεύθυνσης Συντάξεων Δημοσίου Τομέα! Οι εντελώς αποσπασματικές λύσεις στις οποίες στρέφεται η κυβέρνηση προκειμένου να κατευνάσει την επιδεινούμενη αγανάκτηση των διαρκώς αυξανόμενων «συνταξιούχων χωρίς σύνταξη», αποδεικνύουν ότι η πρόταση του Κινήματος Αλλαγής για επαναπρόσληψη των 700 συμβασιούχων που είχαν υπηρετήσει στον ΕΦΚΑ και έχουν εμπειρία στην έκδοση των συντάξεων είναι η μόνη ουσιαστική και ρεαλιστική λύση”.
Τέλος, επικρίνοντας και τον ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει πως “την αναλγησία του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ μαρτυρά το γεγονός ότι περίπου 60.000 συμπολίτες μας συνταξιούχοι έχουν υποστεί από το 2015 και εφεξής διπλές και παράνομες μειώσεις στην επικουρική τους σύνταξη!” και παρατηρεί ότι “έστω και καθυστερημένα το υπουργείο Εργασίας πρέπει να εξετάσει προσεκτικά το θέμα, προκειμένου να αντιμετωπιστεί επιτέλους με σοβαρότητα το υπαρκτό ζήτημα των διπλών και μη νόμιμων μειώσεων των επικουρικών συντάξεων”.