Πέμπτη, 06 Ιουνίου 2013 09:41

Οδοιπορικό της ΝΔ στην Πελοπόννησο

Οδοιπορικό στην Πελοπόννησο θα πραγματοποιήσει η Νέα Δημοκρατία την ερχόμενη εβδομάδα, από τη Δευτέρα 10 μέχρι και την Κυριακή 16 Ιουνίου, ενόψει του 9ου τακτικού συνεδρίου του κόμματος 28 - 30 Ιουνίου στην Αθήνα.

Ο γραμματέας οργανωτικού της Ν.Δ. Γιώργος Λουλουδάκης ανακοίνωσε χθες, σε συνέντευξη Τύπου στην Καλαμάτα (παρουσία του προέδρου της ΝΟΔΕ Περικλή Μαντά και του περιφερειάρχη του κόμματος Ανδρέα Αθανασόπουλου), ότι κλιμάκια με επικεφαλής βουλευτές και εκπροσώπους από τις γραμματείες Οργανωτικού, Αγροτικού, Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Παραγωγικών Τάξεων θα έρθουν σε επαφή με τους φορείς κάθε νομού. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «το κόμμα θα έρθει σ’ επαφή με το λαό που υποφέρει, που έχει μεγάλα προβλήματα, για να γίνει κοινωνός αυτών των προβλημάτων». Ο ίδιος υποστήριξε ότι η Ν.Δ. είναι η μόνη λύση για διέξοδο από την κρίση, «αυτή που φέρνει προτάσεις και βλέπουμε φως στο τούνελ».
Σύμφωνα με το πρόγραμμα που παρουσίασε: Την Παρασκευή 14 Ιουνίου στην Καλαμάτα, οργανώνεται στρογγυλό τραπέζι, με θέμα παιδεία και πολιτισμός. Το Σάββατο 15 Ιουνίου στην Τρίπολη θα γίνει  προσυνέδριο, όπου θα συναντηθούν τα κλιμάκια απ’ όλους τους νομούς της Περιφέρειας, με τη συμμετοχή των γραμματέων της Πολιτικής Επιτροπής Μανώλη Κεφαλογιάννη και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Θανάση Μπούρα. Την Κυριακή 16 Ιουνίου στο Ναύπλιο πραγματοποιείται προσυνέδριο για τις αλλαγές στο Σύνταγμα της χώρας που προτείνει η Ν.Δ.
Την ίδια μέρα, την Κυριακή 16 του μήνα, θα διεξαχθούν οι εσωκομματικές εκλογές σε όλες τις ΝΟΔΕ της χώρας για την ανάδειξη των συνέδρων.
Ο κ. Λουλουδάκης πληροφόρησε ότι 3 επιτροπές του κόμματος καταρτίζουν το πλαίσιο των προτάσεων για το ιδεολογικό, το καταστατικό και τα πολιτικά θέματα.
Επίσης, είπε ότι μετά το συνέδριο θα γίνουν οι εκλογές για τα νέα όργανα της Ν.Δ. Ανέφερε ότι το μοντέλο των Τοπικών - Νομαρχιακών Επιτροπών έκλεισε τον κύκλο του και πρέπει να τελειώσει. Ενημέρωσε ότι δουλεύεται το πλαίσιο του νέου μοντέλου, ώστε το κόμμα να είναι ελκυστικό στη νέα γενιά, να απαντά στις απαιτήσεις των καιρών και να έχει ζωή και μετά το 2020. Αυτό το πλαίσιο θα ανέβει στο Διαδίκτυο, ώστε χιλιάδες άτομα κυρίως νέοι να καταθέσουν την άποψή τους για το πώς θέλουν το κόμμα. Και με βάση το νέο μοντέλο θα γίνουν οι εσωκομματικές εκλογές.
Γ.Σ.