Πέμπτη, 05 Σεπτεμβρίου 2013 10:52

Χριστόπουλος εναντίον πρώην συντρόφων του

Χριστόπουλος εναντίον  πρώην συντρόφων του

Τους πρώην "συντρόφους" του, που παλιά πάλευαν για μια θέση στη Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ και τώρα την... έκαναν για άλλους πολιτικούς χώρους αναζητώντας καλύτερες μέρες για τον εαυτό τους, κατήγγειλε ο γραμματέας της Ν.Ε. Μεσσηνίας του κόμματος Γιάννης Χριστόπουλος.

Παρατήρησε χαρακτηριστικά πως «γνωρίζουμε πρόσωπα και πράγματα, ποιοι εκμεταλλεύτηκαν το ΠΑΣΟΚ και ήταν οι πρώτοι που πήδηξαν από το καράβι και πήγαν σε άλλο καράβι» - επισημαίνοντας πως «προσεχώς μπορούμε να τους πούμε». Και ανέφερε ότι τόσο ο ίδιος όσο και άλλοι είναι ΠΑΣΟΚ για λόγους ιδεολογικούς και αξιοπρέπειας. Μάλιστα, εμμέσως αμφισβήτησε το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου, εκτιμώντας ότι ίσως και το ΠΑΣΟΚ να εξέφραζε από τις πιο συντηρητικές έως τις πιο ακραίες θέσεις, και το ’74 και το ’81, όπως κάνει τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αυτές οι εποχές έχουν περάσει.
Ο κ. Χριστόπουλος κατήγγειλε επίσης «την προσπάθεια κατάληψης δημόσιας θέσης, θέσης διοικητικής ευθύνης από οποιοδήποτε κόμμα», πράγμα όμως που συνεχίζουν και σήμερα ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ.
Με αφορμή τα 39 χρόνια από την ιδρυτική διακήρυξη του ΠΑΣΟΚ την 3η Σεπτεμβρίου του 1974, και κάνοντας έναν απολογισμό της κυβερνητικής πορείας του κόμματος, ο κ. Χριστόπουλος είπε ότι «είχε μεγάλη συνεισφορά». Αναφέρθηκε στην πολιτική σταθερότητα, την προστασία των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, στις αλλαγές στις υποδομές, το κοινωνικό κράτος, το ΕΣΥ, τις μεταρρυθμίσεις στην Αυτοδιοίκηση. Υποστήριξε ότι η διακυβέρνηση από το ΠΑΣΟΚ ήταν «μία από τις καλύτερες ιστορικά περιόδους του ελληνικού κράτους». Ωστόσο, αναγνώρισε ότι «το ΠΑΣΟΚ έχει τη δική του ευθύνη στη μεγάλη κρίση που περνάει η πατρίδα μας - και πρέπει ευθαρσώς να ζητήσει συγγνώμη για τις λάθος επιλογές του».
Για τη νέα Ν.Ε. είπε ότι αποτελείται από «νέα πρόσωπα, πρόσωπα που δεν έχουν εμπλοκή στην πολιτική. Προσπαθήσαμε να υπάρχει νέο αίμα». Μίλησε για την οργανωτική ανασυγκρότηση του ΠΑΣΟΚ, αναφέροντας πως «οι οργανώσεις θα πρέπει να αποκτήσουν ρόλο και λόγο. Να πάψουν να υπάρχουν οι οργανώσεις-"φαντάσματα". Η οργάνωση να καταθέτει προτάσεις και να παίρνει πρωτοβουλίες».
Είπε, ακόμα, ότι «η Ν.Ε. θα πάρει πρωτοβουλίες να στηριχθούν δομές, όπως η υγεία, η παιδεία, η κοινωνική ασφάλιση και η ασφάλεια» και ενημέρωσε πως θα επικαιροποιηθεί το αναπτυξιακό πρόγραμμα του 2000 για τη Μεσσηνία.
Πληροφόρησε ότι θα υπάρξει κύκλος συναντήσεων με πρώην γραμματείς της Ν.Ε., δημάρχους που πρόσκεινταν στο ΠΑΣΟΚ και με φορείς, όπως Πανεπιστήμιο, ΤΕΙ, Μητρόπολη, Ενωση, Επιμελητήριο, τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας. Είπε ότι η Ν.Ε. θα πραγματοποιήσει εκδηλώσεις για το νέο ρόλο της αυτοδιοίκησης, για την ανάπτυξη της αγροτικής παραγωγής με τον υπουργό Αθανάσιο Τσαυτάρη στην Τριφυλία, με τη γ.γ. Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη για την ανάδειξη της Αρχαίας Μεσσήνης, για την ήπια τουριστική ανάπτυξη και την ανεργία - απασχόληση των νέων ανθρώπων».
Εκτίμησε ότι «η Κεντροαριστερά χρειάζεται να αλλάξει και κατεύθυνση και πλαίσιο».
Για το αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι άκρο, απάντησε ότι «θα αποδειχθεί από την καθημερινή του πρακτική και πολιτική. Εκφράζει από τις πιο συντηρητικές έως τις πιο ακραίες θέσεις. Ισως το έκανε και το ΠΑΣΟΚ και το ’74 και το ’81 - αυτές οι εποχές έχουν περάσει». Επέκρινε τη Ν.Δ., αναρωτώμενος αν έκανε την αυτοκριτική της για τη διακυβέρνηση από το 2004 έως το 2009 και υπενθύμισε τι έλεγε ο Αντώνης Σαμαράς το 2010 και το 2011.
Στη συνέντευξη παρέστησαν ο Διονύσης Αλευράς - μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, τα μέλη της Ν.Ε. Στάθης Μακρής, Κώστας Θεοδωρακόπουλος και Σία Παναγιωτοπούλου και ο υπεύθυνος Επικοινωνίας Θανάσης Τσαλδάρης.

ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΩΝ
Με ομόφωνη απόφαση της Ν.Ε. ορίστηκαν οι αρμοδιότητες των μελών της:
Αναπληρωτής γραμματέας (1ος χρόνος): Νικήτας Βελίας. Αναπληρωτής γραμματέας (2ος χρόνος): Γιάννης Πάζιος. Αναπληρώτρια γραμματέας (3ος χρόνος): Μαρία Μαζαράκη. Οργανωτικού -Κινητοποιήσεων και Δικτύων: Κώστας Θεοδωρακόπουλος. Οικονομικού: Στάθης Μακρής - Ιωάννα Κοσμοπούλου. Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε.: Γιάννης Πάζιος. Επαγγελματιών - Δικτύου Καταναλωτών: Θανάσης Κορομηλάς - Σία Παναγιωτοπούλου. Μαζικών Κινημάτων - Κοινωνία - Εθελοντισμός: Νικήτας Bελίας. Νέων Επιστημόνων και Καινοτόμων Δράσεων: Μαρία Μαζαράκη. Γυναικών: Σία Παναγιωτοπούλου - Πόπη Γκότση. Αυτοδιοίκησης: Γιάννης Χριστόπουλος - Στάθης Μακρής. Αγροτικού: Δημήτρης Μάραντος - Βάσω Γρηγοροπούλου - Τσαμούλη. Αθλητισμού: Στάθης Μακρής. Παιδείας -Πολιτισμού: Θανάσης Κορομηλάς - Μ. Μαζαράκη. Λειτουργία Γραφείων - μηχανοργάνωση: Γιάννης Πάζιος.

ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΜΕΩΝ
Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε.: Γ. Πάζιος, Θανάσης Τσαλδάρης. Νέων Επιστημόνων -Καινοτόμων Δράσεων: Μ. Μαζαράκη, Γιάννης Νικολακόπουλος. Μαζικών Κινημάτων Κοινωνία - Εθελοντισμός: Νικ. Bελίας, Χρήστος Σταθόπουλος.

ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
Δ.Ο. Καλαμάτας: Γ. Πάζιος - Σ. Παναγιωτοπούλου. Μεσσήνης: Θ. Κορομηλάς - Κ. Θεοδωρακόπουλος - Ι. Κοσμοπούλου. Πύλου - Νέστορος: Ν. Bελίας - Π. Γκότση - Δ. Μάραντος. Τριφυλίας: Στ. Μακρής - Β. Γρηγοροπούλου - Τσαμούλη. Οιχαλίας: Ι. Κοσμοπούλου - Κ. Θεοδωρακόπουλος. Δυτικής Μάνης: Μ. Μαζαράκη - Γ. Πάζιος - Π. Κελεπούρης.