Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2023 19:31

Η ιδιαίτερη σημασία της ομιλίας Τσίπρα μετά την υπόθεση Πολάκη

Η ιδιαίτερη σημασία της ομιλίας Τσίπρα μετά την υπόθεση Πολάκη

Από την Καλαμάτα ξεκινάει την προεκλογική εκστρατεία στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας την Παρασκευή 3 Μαρτίου, στο Κλειστό Γυμναστήριο της Παραλίας, στις 7 το απόγευμα, όπως πρώτο ανέφερε το eleftheriaonline.gr.

Ο Αλ. Τσίπρας δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη Μεσσηνία, καθώς ήταν ο μοναδικός νομός που ο ΣΥΡΙΖΑ το 2019 είχε άνοδο σε σχέση με τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015.
Η ομιλία Τσίπρα θα έχει ξεχωριστή σημασία, αφού θα είναι η πρώτη προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ μετά την αποπομπή Πολάκη και την ενοχή του πρώην υπουργού Νίκου Παππά από το Ειδικό Δικαστήριο. Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται να εξαπολύσει επίθεση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για την ακρίβεια, τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, τις υποκλοπές, τη διάλυση του ΕΣΥ και να παρουσιάσει τις προτεραιότητες και τις κυβερνητικές προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ άλλων, για το ιδιωτικό χρέος και για δικαιοσύνη παντού. Καθώς και να τονίσει την ανάγκη για πολιτική αλλαγή και προοδευτική κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ.
Ιδιαίτερη αναφορά πρόκειται να κάνει ο Αλ. Τσίπρας για τα σημαντικά έργα της Μεσσηνίας, το αεροδρόμιο Καλαμάτας, τον οδικό άξονα Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη, τον αυτοκινητόδρομο Καλό Νερό - Τσακώνα και τα αρδευτικά δίκτυα στο Φιλιατρινό φράγμα, που 4 χρόνια κυβέρνησης της Ν.Δ. δεν προχώρησαν.