Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2013 07:43

Στον Αρειο Πάγο η δικογραφία για την Πηγάδα

Γράφτηκε από την
Στον Αρειο Πάγο η δικογραφία για την Πηγάδα

Στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου θα διαβιβάσει σήμερα ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Καλαμάτας Δημήτρης Σταύρου τη δικογραφία για τα επεισόδια στην Πηγάδα, προκειμένου να διερευνηθεί αν βουλευτές της Χρυσής Αυγής διέπραξαν αδικήματα.

Η προκαταρκτική εξέταση για τα επεισόδια που προκάλεσαν μέλη της Χρυσής Αυγής στην Πηγάδα του Μελιγαλά ολοκληρώθηκε σε χρόνο ρεκόρ από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας. Χθες η δικογραφία παραδόθηκε στον κ. Σταύρου και σήμερα θα διαβιβαστεί στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, η οποία θα κρίνει αν διαπράχθηκαν αξιόποινες πράξεις - και ιδίως το αδίκημα της παράνομης βίας από κοινού από άτομα που έχουν τη βουλευτική ιδιότητα, οπότε σύμφωνα με το Σύνταγμα και τον κανονισμό της Βουλής η δικογραφία θα πάει στη Βουλή.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση που διέταξε ο κ. Σταύρου ολοκληρώθηκε μέσα σε μόλις 4 ημέρες, ενώ κατέθεσαν περισσότεροι από 8 μάρτυρες. Οπως έγραψε χθες η "Ε", μεταξύ άλλων κατέθεσαν στην Ασφάλεια Καλαμάτας ο δήμαρχος Οιχαλίας Φίλιππος Μπάμης, η επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του ίδιου δήμου και πρώην δήμαρχος Μελιγαλά Ελένη Αλειφέρη, ο αντιδήμαρχος Οιχαλίας Ηλίας Ντονάς, ο δημοτικός σύμβουλος Οιχαλίας Κώστας Μιχαλόπουλος, ο πρώην αντιδήμαρχος Μελιγαλά Κωνσταντίνος Μανιάτης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας Χρήστος Μπένος ως εκπρόσωπος των συγγενών των θυμάτων, και ο Λυκούργος Γαϊτανάρος. Σε άλλη Αστυνομική Διεύθυνση κατέθεσε ο Κορίνθιος Αλέξανδρος Τσούμπας και ενδεχομένως κάποιοι άλλοι μάρτυρες. 


NEWSLETTER