Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2023 08:23

Εκδήλωση στην Καλαμάτα: Ανησυχία για την άνοδο της Ακροδεξιάς

Γράφτηκε από τον
Εκδήλωση στην Καλαμάτα: Ανησυχία για την άνοδο της Ακροδεξιάς

 

Αγωνία και προβληματισμός για την άνοδο της Ακροδεξιάς στη Ελλάδα, αλλά και η ανάγκη για εγρήγορση και αγώνα ιδεολογικό και στον δρόμο, εκφράστηκαν και τονίστηκαν στην εκδήλωση με θέμα “Αναζωπύρωση της ακροδεξιάς;”, το βράδυ της περασμένης Παρασκευής στην Καλαμάτα, στο ξενοδοχείο “Rex”.

Στην εκδήλωση που οργάνωσε η Πρωτοβουλία Δημοκρατικών Πολιτών Καλαμάτας “Συμμετέχω”,

ο Κωστής Παπαϊωάννου, εκπαιδευτικός, συγγραφέας και αρθρογράφος, έκανε λόγο για διάχυση ακροδεξιών ιδεών σε κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας. Αναφέρθηκε σε έρευνα και 10 σκληρές θέσεις της ακροδεξιάς ατζέντας, επικεντρώνοντας στο ότι τα 2/3 υποστηρίζουν ότι είναι πολλοί οι μετανάστες και δεν αντέχει η χώρα μας, ενώ αποδέχονται το έλλειμμα των εργατικών χεριών, καθώς και στους νέους 17 - 34 ετών που είναι υπέρ του χωρισμού κράτους - εκκλησίας, αλλά θέλουν τον αγιασμό, δεν εμπιστεύονται το σύστημα και συμφωνούν με την ανάγκη για εθνικό κόμμα στην Ελλάδα. Μίλησε για δεξιά κυβέρνηση με ακροδεξιά αντιπολίτευση και κίνδυνο στη χώρα μας για δίπολο Δεξιά - Ακροδεξιά, όπως στη Γαλλία.

Ο Δημήτρης Χριστόπουλος, καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου και ακτιβιστής για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων παρατήρησε ότι “το ζήτημα της μετανάστευσης είναι ο στρατηγικός μοχλός που κινητοποιεί τον ακροδεξιό λόγο σε όλο τον κόσμο”. Και σημείωσε ότι “ο αγώνας διεξάγεται σε τρία πεδία: Στους θεσμούς, στο δικαστήριο κερδήθηκε η Χρυσή Αυγή. Στον κοινωνικό αγώνα, στον κόσμο που βγαίνει στους δρόμος. Αν δεν ήταν ο κόσμος στον δρόμο, δεν θα είχαμε αυτή την έκβαση στο δικαστήριο. Και στον αγώνα στο πεδίο των ιδεών. Δεν νοείται πολιτική χωρίς ιδεολογική μάχη”.

Γ.Σ.


NEWSLETTER