Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου 2011 13:58

Συναντήσεις κλιμακίων της Νέας Δημοκρατίας με δημάρχους Μεσσηνίας

Γράφτηκε από την

Κλιμάκιο της ΝΟ.Δ.Ε. με επικεφαλής τον πρόεδρο της Περικλή Μαντά προγραμματίζει και πραγματοποιεί διαδοχικές επισκέψεις στους νεοκλεγέντες Δημάρχους της Μεσσηνίας. Οι επισκέψεις έχουν κυρίως εθιμοτυπικό χαρακτήρα λόγω της πρόσφατης ανάληψης των καθηκόντων τους αλλά είναι προφανές ότι μια συζήτηση με τα καταξιωμένα στελέχη της αυτοδιοίκησης που προέρχονται από την παράταξη μας έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον λόγω της χρονικής συγκυρίας.
Κοινή είναι η διαπίστωση και των δημάρχων και των στελεχών της νομαρχιακής οργάνωσης για τις δυσκολίες που υπάρχουν στο ξεκίνημα της νέας δομής των αυτοιδιοικητικών δομών έτσι όπως έχουν οριστεί από τον Καλλικράτη λόγω και της προχειρότητας που στήθηκε το εν λόγω κυβερνητικό σχέδιο αλλά και κυρίως λόγω της έλλειψης πόρων για τις αναγκαίες υποχρεώσεις και παρεμβάσεις που απαιτούνται στους Δήμους.
Συγκεκριμένα με το νέο Δήμαρχο Μεσσήνης συναντήθηκε τη Δευτέρα αργά το απόγευμα και ευχήθηκαν στο νέο Δήμαρχο του νέου Δήμου Μεσσήνης δύναμη και επιτυχία για τα νέα του καθήκοντα. Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε το προεδρείο της ΝΟ.Δ.Ε. αλλά και το κόμμα της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του και αντηλλάγησαν σκέψεις πάνω στο νέο θεσμό του Καλλικράτη. Είναι γνωστό ότι ο κ. Αναστασόπουλος έχει μακρά πολιτική εμπειρία  στο χώρο της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ και προφανώς η συζήτηση επεκτάθηκε και στην τρέχουσα πολιτική κατάσταση.
Χτές αργά το μεσημέρι το κλιμάκιο της ΝΟ.Δ.Ε. συναντήθηκε και με τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Οιχαλίας κ. Φίλιππο Μπάμη και αφού ευχήθηκαν τα δέοντα στο Νέο Δήμαρχο η συζήτηση επικεντρώθηκε στα προβλήματα του νέου Δήμου και της περιοχής που λόγω και της γεωγραφικής του δομής φαίνεται ότι είναι πολλά και έντονα. Ο κ. Μπάμης ζήτησε και τη συνδρομή του κόμματος μας όσον αφορά το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων που όπως φαίνεται η κυβέρνηση κινείται δίχως σχέδιο και με αποφάσεις της τελευταίας στιγμής προσπαθεί να επιβάλει λύσεις πρόχειρες και αναποτελεσματικές. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε  και για την αξιοποίηση της ΒΙ.ΠΕ. Μελιγαλά τονίζοντας ο νέος Δήμαρχος την αναγκαιότητα εφαρμογής κάθε δράσης σύμφωνα με τους ισχύοντες νόμους για το περιβάλλον και την προστασία του.
Τα στελέχη της ΝΟ.Δ.Ε υποσχέθηκαν κάθε δυνατή αρωγή για τη στήριξη στο έργο του Δημάρχου με γνώμονα την ενίσχυση αυτής της περιοχής που πραγματικά χρειάζεται ειδικής μέριμνας και αξιολόγησης από την πολιτεία.
Το απόγευμα της Τρίτης έγινε η επίσκεψη στο νέο Δήμαρχο της Τριφυλίας. Μετά τις ευχές ακολούθησε ευρεία συζήτηση για τα τοπικά ζητήματα της Τριφυλίας, περιοχή που αυτοδιοικητικά δοκιμάστηκε από τον κομματικό δογματισμό του ΠΑ.ΣΟ.Κ., έγινε διεξοδική συζήτηση για την έλλειψη πόρων και το γράψιμο στο γόνατο αποφάσεων και εγκυκλίων που καθημερινά έρχονται στα Δημαρχεία και ερμηνεύουν τον Καλλικράτη. Ο κ. Κόλλιας έμπειρος  γνώστης τόσο των κομματικών δρώμενων της παράταξης μας αλλά συνδικαλιστικά στέλεχος πρώτης γραμμής αντάλλαξε με τα στελέχη της ΝΟ.Δ.Ε. εκτιμήσεις για την πολιτική κατάσταση και με ιδιαίτερο ενδιαφέρον συζήτησε για τον προγραμματισμό δράσεων της νομαρχιακής οργάνωσης μας.  
Σήμερα το μεσημέρι, το κλιμάκιο της ΝΟ.Δ.Ε. επισκέφθηκε τον επανεκλεγέντα Δήμαρχο Καλαμάτας κ. Παναγιώτη Νίκα. Οι ευχές ήταν για δύναμη στην προσπάθεια του και επιτυχία στο δύσκολο έργο του ως Δήμαρχος της πρωτεύουσας της Μεσσηνίας.
Η συζήτηση ήταν και ευρεία και για πάρα πολλά θέματα. Το ξεκίνημα του Καλλικράτη, η τρέχουσα αβέβαιη πολιτική κατάσταση αλλά και τα έντονα κοινωνικά προβλήματα που παρατηρούνται σε μια μεγάλη πόλη, όπως είναι η Καλαμάτα. Ο Δήμαρχος του νέου Δήμου Καλαμάτας αντάλλαξε απόψεις και για τη δράση και παρουσία της παράταξης μας και για το σχέδιο δράσης της νομαρχιακής οργάνωσης και διαπιστώθηκε η αναγκαιότητα κοινωνικής παρουσίας και συμμετοχής όλων γιατί οι ημέρες είναι δύσκολες για τον τόπο και απαιτείται κοινωνική συνοχή και κοινή προσπάθεια για να έλθει η ευημερία και η ανάπτυξη.
Η ΝΟ.Δ.Ε Μεσσηνίας είναι ικανοποιημένη που τα στελέχη που αναδείχτηκαν Δήμαρχοι Μεσσηνίας είναι στελέχη της παράταξης μας και οι πολίτες της Μεσσηνίας επιβράβευσαν με την θετική ψήφο τους τις επιλογές μας. Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ αποδεικνύει μέσω των προσώπων τους ότι έχουμε «πρόσωπο στην κοινωνία» και αυτά θα προσπαθήσουν για το καλύτερο για τον τόπο και για τους πολίτες της Μεσσηνίας ιδιαίτερα στις δύσκολες στιγμές που όλοι ζούμε. Όσον αφορά την ΝΟ.Δ.Ε. θα σταθεί αρωγός και συμπαραστάτης σε όλους και με πρωτοβουλίες που θα αναλάβει και με τη φυσικά παρουσία των στελεχών της σε κάθε εκδήλωση της μεσσηνιακής κοινωνίας.
Οι συναντήσεις με τους υπόλοιπους Δημάρχους προγραμματίζονται και άμεσα θα πραγματοποιηθούν.



Από το Γραφείο Τύπου
της ΝΟ.Δ.Ε. Μεσσηνίας