Πέμπτη, 22 Μαϊος 2014 07:45

Μπλόκο Βρυξελλών στο πάρτι σκουπιδιών

Μπλόκο Βρυξελλών στο πάρτι σκουπιδιών

"Φωτιά" στο προεκλογικό τοπίο έβαλε ρεπορτάζ της εφημερίδας "Ελευθεροτυπία", σύμφωνα με το οποίο η πρόεδρος της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ε. Μαζόνι, έκανε αποδεκτή  προσφυγή κατά των σκουπιδοδιαγωνισμών, διατάσσοντας παράλληλα προκαταρκτική έρευνα.

Το υπουργείο Ανάπτυξης απαντώντας υποστηρίζει ότι «δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τη διεξαγωγή των διαγωνισμών των έργων ΣΔΙΤ που υλοποιούνται από τις Περιφέρειες». Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης έκανε λόγο για «χαλκευμένα δημοσιεύματα» και επιτέθηκε στον Οδυσσέα Βουδούρη. Στην απέναντι όχθη ο βουλευτής Θανάσης Πετράκος, ο υποψήφιος  περιφερειάρχης Οδυσσέας Βουδούρης και ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Νίκος Πατσαρίνος επιτέθηκαν στον κ. Τατούλη μιλώντας για δικαίωση του λαού και του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε κάθε περίπτωση ο όρος για «ελάχιστη εγγυημένη ποσότητα συμβατικών αποβλήτων», που υπάρχει στον σκουπιδοδιαγωνισμό της Πελοποννήσου, μάλλον δε θα εγκριθεί με ευκολία από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Κανένας όμως αυτή τη στιγμή δεν γνωρίζει αν θα ακυρωθεί ο διαγωνισμός ή αν θα γίνει τροποποίηση των συμβάσεων, όπως έγινε και στην περίπτωση των συμβάσεων παραχώρησης των οδικών αξόνων.