Τρίτη, 01 Μαρτίου 2011 17:10

ΚΚΕ κατά Γρηγοράκου για δηλώσεις του στην "Καθημερινή"

Γράφτηκε από την

Η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του ευρωενωσιακού κεφαλαίου περνάει μέσα από το αδυσώπητο χτύπημα των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων, το παραπέρα φτήνεμα, δηλαδή, της εργατικής δύναμης. Αυτό αποκαλύπτεται όλο και πιο καθαρά από τις δηλώσεις των εκπροσώπων του ευρωενωσιακού ιμπεριαλιστικού οικοδομήματος και των ντόπιων κολαούζων τους.
Δραστική μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων με παράλληλη επιδότησή τους για κάποιο χρονικό διάστημα, προτείνει σε άρθρο του στην εφημερίδα «Καθημερινή» της Παρασκευής 25 Φλεβάρη ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην περιοχή μας Λεωνίδας Γρηγοράκος. Ο ίδιος θεωρεί ότι «η πολιτική απόφαση για τη στρατηγική ενδυνάμωσης του ιδιωτικού τομέα θα προσδώσει τον χαμένο δυναμισμό στην ελληνική οικονομία…».
Οι εργαζόμενοι ας μη γελιούνται. Δεν είναι τυχαίες οι δηλώσεις του κάθε Γρηγοράκου. Αναδεικνύεται και πάλι ότι οι υπηρέτες του μεγάλου Κεφαλαίου, συνταιριάζουν τις απόψεις τους όταν πρόκειται για την ουσία, δηλαδή για τον τρόπο με τον οποίο θα περάσει η εφαρμογή των σκληρών αντιλαϊκών μέτρων.
Στο στόχαστρο της πλουτοκρατίας μπαίνουν ακόμη μια φορά τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, οι μισθοί, η μείωση της φορολογίας του κεφαλαίου και η συνταγματική κατοχύρωση της πολιτικής περικοπών των δημόσιων δαπανών.
Βάθεμα της φτώχειας και τζάμπα δουλειά μέχρι θανάτου ετοιμάζουν για τους εργαζόμενους και το λαό οι κυβερνήσεις της Ευρωένωσης. Αντεπίθεση σε ενιαίο μέτωπο για την ανατροπή τους είναι ο μονόδρομος που καλείται να βαδίσει το λαϊκό κίνημα στην περιοχή μας, στη χώρα μας και σε όλη την ΕΕ.


Από τη ΝΕ Λακωνίας του ΚΚΕ



NEWSLETTER