Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2011 20:23

Διευρυμένη συνεδρίαση της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας της ΝΔ

Διευρυμένη συνεδρίαση της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας της ΝΔ

Την Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2011 στις 7μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας στην Κυπαρισσία, πραγματοποιήθηκε η  διευρυμένη συνεδρίαση της ΝΟ.Δ.Ε. Μεσσηνίας με τη συμμετοχή, πολιτευτών, μελών της Πολιτικής Επιτροπής, των Προεδρείων των Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων και υπευθύνων τομέων δράσης και ενεργοποίησης.
Τη συζήτηση άνοιξε ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας, ο οποίος έκανε μια εκτενή αναφορά στην πολιτική επικαιρότητα.
Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κωνσταντίνος Κόλλιας, τοποθετήθηκε για τα μείζονα προβλήματα του νέου Δήμου Τριφυλίας.
Ακολούθως έγινε αναλυτική παρουσίαση της εγκυκλίου για τον προγραμματισμό και την δράση των Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων από τον γραμματέα της ΝΟΔΕ.
Άνοιξε κατάλογος ομιλητών και τοποθετήθηκαν στελέχη μας για τα περισσότερα θέματα της επικαιρότητας.
Κοινή συνισταμένη αποτέλεσε η αντίδραση στις επικείμενες συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων, σύμφωνα με σχετική απόφαση του Υπουργείου Παιδείας.
Για τον λόγο αυτό αποφασίστηκε ομόφωνα η αποστολή ενός ψηφίσματος σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς δηλώνοντας ρητά την αντίθεση του σώματος στην προώθηση αυτής της απόφασης.
Ακόμη ανακοινώθηκε στο σώμα ότι η ΝΟΔΕ Μεσσηνίας είναι σε συνεννόηση με τους αρμόδιους του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης της Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων για τον προγραμματισμό μιας εκδήλωσης στο νομό μας με θέμα τον «Καλλικράτη στα Σχολεία».

Από το Γραφείο Τύπου της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας