Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2015 07:48

Εντολή σε Τσίπρα να συνεχίσει - Και αυτός επιμένει με Καμμένο

Εντολή σε Τσίπρα να συνεχίσει - Και αυτός επιμένει με Καμμένο

Το εκλογικό σώμα έδωσε σαφή εντολή στον Αλέξη Τσίπρα να συνεχίσει να κυβερνά και παράλληλα διέψευσε τις δημοσκοπήσεις που ήθελαν το κόμμα του Πάνου Καμμένου εκτός Βουλής.

Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ διατήρησε τα εκλογικά του ποσοστά και διαφορά 7,5 μονάδων από τη Νέα Δημοκρατία εκλέγοντας 145 βουλευτές. Οι Ανεξάρτητοι Ελληνες με ποσοστό 3,67% εκλέγουν 10 βουλευτές και δίνουν στον Αλέξη Τσίπρα τις έδρες που χρειάζεται για να συνεχίσει να κυβερνά. Τη νέα κυβερνητική συνεργασία με τους Ανεξάρτητους Ελληνες επιβεβαίωσε χθες βράδυ ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας  στο κεντρικό εκλογικό περίπτερο του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Κλαυθμώνος, όπου έγινε δεκτός με ενθουσιασμό από πλήθος κόσμου. Στο βήμα μαζί του ανέβηκε και ο Πάνος Καμμένος, που έγινε κι αυτός δεκτός με χειροκροτήματα από τους οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Νέα Δημοκρατία αύξησε μόλις κατά μισή μονάδα το εκλογικό της ποσοστό και σίγουρα το αποτέλεσμα δεν ενθουσιάζει ούτε την ηγεσία της ούτε τους ψηφοφόρους της. Αξίζει να σημειωθεί ότι στη Μεσσηνία, την εκλογική περιφέρεια του πρώην προέδρου της Αντώνη Σαμαρά, μειώθηκε το ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας. Η μείωση αυτή σίγουρα θα προκαλέσει όχι μόνο προβληματισμό αλλά και πολλά σχόλια.

Κερδισμένη τόσο στη Μεσσηνία όσο και στην επικράτεια η Χρυσή Αυγή αύξησε το εκλογικό της ποσοστό παρά τον πόλεμο που της έκαναν όλα τα υπόλοιπα κόμματα.

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ - Δημοκρατική Αριστερά - Κινήσεις Πολιτών) πήγε καλύτερα από το ΠΑΣΟΚ αλλά δεν κατόρθωσε να πιάσει τον εκλογικό της στόχο, που ήταν η τρίτη θέση.

Το ΚΚΕ διατήρησε το εκλογικό του ποσοστό και ανανέωσε την παρουσία του στη Βουλή.

Το Ποτάμι είναι ο ένας από τους δύο μεγάλους χαμένους των εκλογών, καθώς έχασε 2 ποσοστιαίες μονάδες και 6 βουλευτές.

Ο άλλος μεγάλος χαμένος είναι ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και η Λαϊκή Ενότητα που δεν κατάφερε να μπει στη Βουλή.

Ο,τι δεν κατάφερε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, το κατάφερε ο Βασίλης Λεβέντης βάζοντας την Ενωση Κεντρώων στη Βουλή.