Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2015 18:50

Το ΚΙΔΗΣΟ Καλαμάτας για την ανακεφαλαιοποίηση 

Την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, επικρίνει δριμύτατα η Δημοτική ομάδα πρωτοβουλίας Καλαμάτας του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών (ΚΙΔΗΣΟ).

Αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «με τις σημερινές επιλογές της, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ οδήγησε οριστικά σε πλήρη απαξίωση το ελληνικό τραπεζικό σύστημα και μαζί με αυτό, το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων του ΤΧΣ ύψους τουλάχιστον 23,5 δισ, όπως επίσης και τα κεφάλαια που επένδυσαν τα ασφαλιστικά ταμεία στις προηγούμενες ανακεφαλαιοποιήσεις. Η συμμετοχή των ιδιωτών γίνεται σε τιμές που είναι 50-90% χαμηλότερες από τη χρηματιστηριακή. Αυτό σημαίνει ότι από όλα τα χρήματα που οι Ελληνες δανείστηκαν για να ανακεφαλαιοποιήσουν τις τράπεζες, πολύ δύσκολα θα πάρουν ένα μικρό μέρος πίσω».

Επικρίνει και την κυβέρνηση Σαμαρά, εκτιμώντας ότι «είναι το αποτέλεσμα της καταστροφικής επιλογής της κυβέρνησης Σαμαρά για την αριστερή παρένθεση. Προτίμησε, στο όνομα του κομματικού οφέλους, να αφήσει τη χώρα χωρίς να ολοκληρώσει την πέμπτη επισκόπηση της Δεύτερης Συμφωνίας και να την οδηγήσει χωρίς ταμειακά διαθέσιμα σε εκλογές, αφήνοντας την οικονομία και τις τράπεζες εκτεθειμένες σε υπερβολικούς κινδύνους».

 

Τέλος, παρατηρεί πως «σωστά αναζητά η κυβέρνηση να υπάρξουν ευρύτερες συναινέσεις. Αν το πνεύμα αυτό επικρατούσε το 2010 στη μείζονα και ελάσσονα αντιπολίτευση, όλα τα παραπάνω θα είχαν αποφευχθεί».