Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2016 19:28

Το φεστιβάλ ΚΝΕ - Οδηγητή στο Πάρκο Λιμενικού 

Το φεστιβάλ ΚΝΕ - Οδηγητή στο Πάρκο Λιμενικού 

Το 42ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - Οδηγητή διοργανώνεται φέτος στην Καλαμάτα με το σύνθημα «Να προχωράς και εσύ καθώς προβαίνει μπρος η Ιστορία» (Ναζίμ Χικμέτ) στο Πάρκο Λιμενικού στις 16 και 17 Σεπτεμβρίου.

Στις 16 Σεπτεμβρίου, ημέρα Παρασκευή θα γίνουν: αφιέρωμα στα 70 χρόνια του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, συναυλίες από μαθητικά συγκροτήματα, συναυλία με τους Λ. Παπαδόπουλο και Γ. Γιοκαρίνη. Στις 17 Σεπτεμβρίου, ημέρα Σάββατο ακολουθούν: ομιλία από τη Λουΐζα Ράζου μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, συναυλίες από μαθητικά συγκροτήματα, συναυλία με τους Θ. Μικρούτσικο και Μ. Πασχαλίδη.

Για το θέμα μίλησαν χθες σε συνέντευξη Τύπου στα γραφεία του κόμματος η Χρύσα Καροπούλου μέλος του Γραφείου Περιοχής της ΚΝΕ Πελοποννήσου και ο Κώστας Τσιότσιος μέλος του Τ.Σ. της ΚΝΕ Μεσσηνίας. 

ΠΡΙΝ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Μία σημαντική προφεστιβαλική εκδήλωση θα γίνει το Σάββατο 30 Ιουλίου στο θεατράκι της Μεσσήνης στο Πάρκο. Στις 8.30 μ.μ. θα παρουσιαστεί το βιβλίο της αγωνίστριας Ναταλίας Αποστολοπούλου "Δε δουλώνω... δεν απογράφω" η οποία ήταν στο ΔΣΕ και έκανε εξορία και φυλακή μαζί με τα παιδιά της. 

Γ.Σαρ.