Πέμπτη, 08 Σεπτεμβρίου 2016 08:36

«Κινητοποίηση για αποκατάσταση» ζήτησε ο Σαμαράς από την Καλαμάτα

«Κινητοποίηση για αποκατάσταση» ζήτησε ο Σαμαράς από την Καλαμάτα

Να κινητοποιήσει γρήγορα κάθε πόρο για την αποκατάσταση των ζημιών, κάλεσε την κυβέρνηση, ο πρώην πρωθυπουργός - βουλευτής Μεσσηνίας της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς, που χθες το απόγευμα, επισκέφθηκε πληγείσες γειτονιές της Καλαμάτας, αρχίζοντας από την Αθηνών (Γλαύκου κ.λπ.).

Συνοδευόμενος από τοπικά στελέχη του κόμματος, συνομίλησε με πολίτες που είχαν πληγεί, άκουσε τα παράπονά τους και σχημάτισε προσωπική άποψη για τις ζημιές.

Σε δήλωσή του ο Αντ. Σαμαράς σημείωσε:

«Μέσα σε 3 ώρες χάθηκαν άνθρωποι και περιουσίες. Είμαι εδώ για να βοηθήσω. Η κυβέρνηση οφείλει να κινητοποιήσει γρήγορα κάθε πόρο που μπορεί να υπάρχει είτε δικό μας, είτε από την Ευρώπη. Παρακάλεσα τους ευρωβουλευτές και ήδη κάνουν παρέμβαση για πόρους, για αποζημίωση.

Πρέπει, όμως, να υπάρχει αντιπλημμυρική θωράκιση, οι αγωγοί για τα όμβρια ύδατα, γιατί διαφορετικά θα γίνεται το ίδιο κάθε τόσο.

Μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα διαλύθηκαν κυριολεκτικά περιουσίες. Εχουμε περάσει πιο δύσκολα στη Μεσσηνία μας. Και με τη βοήθεια του Θεού θα τα καταφέρουμε και πάλι. Πρέπει να βοηθήσουμε αυτόν τον κόσμο. Να ευχαριστήσω όλους αυτούς που βοήθησαν τον κόσμο να σταθεί καλύτερα».

Γ.Σ.