Τετάρτη, 02 Νοεμβρίου 2016 16:06

Συναινετικός Θεοδωράκης στην Καλαμάτα για το νέο πολιτικό σκηνικό 

Συναινετικός Θεοδωράκης στην Καλαμάτα για το νέο πολιτικό σκηνικό 

 

Επισημαίνοντας τη συμμετοχή του στο 5ο Σχολείο Τουρισμού στην Καλαμάτα, ο κ. Θεοδωράκης επανέλαβε ότι ο δρόμος της Ελλάδας είναι η τουριστική ανάπτυξη, διευκρινίζοντας πως «τουριστική ανάπτυξη σημαίνει γαστρονομικός τουρισμός, πολιτισμός, όλα αυτά τα καινούργια που έχουν προστεθεί στον τουρισμό και που θα δώσουν στη χώρα περισσότερα λεφτά».

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο επικεφαλής του Ποταμιού μίλησε για τις τηλεοπτικές άδειες και τη μη συγκρότηση του ΕΣΡ κι έστειλε μήνυμα σε κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση πως «ο καθένας θα πρέπει να πάψει να σκέφτεται τι συμφέρει το κόμμα του και να δούμε επιτέλους τι συμφέρει την κοινωνία».

Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής του Ποταμιού Στ. Θεοδωράκης είπε ότι ήρθε στην Καλαμάτα για δύο λόγους: «Πρώτον για να συναντήσω το δήμαρχο που μου είναι πάντα ευχάριστο. Τον βεβαίωσα ότι θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν να ενισχύσουμε τα αιτήματά του και στην Αθήνα και στην Ευρώπη και σε σχέση με τις τελευταίες καταστροφές. Πιστεύουμε στην τοπική αυτοδιοίκηση και κυρίως στους δημάρχους. Πιστεύουμε, δηλαδή, ότι οι δήμαρχοι, οι δημοτικές αρχές θα πρέπει να ενισχυθούν με ευθύνες, με πρόσωπα, με λεφτά για να μπορούν να κάνουν το καλύτερο δυνατό για τους πολίτες. Ο άλλος λόγος είναι για να δώσω ως κόμμα άλλη μια φορά το ενδιαφέρον μας στην υπόθεση του τουρισμού. Υπήρξε ένα σημαντικό συνέδριο με στελέχη του τουρισμού από όλη την Ελλάδα εδώ στην Καλαμάτα και θα πρέπει να επαναλάβουμε ότι ο δρόμος της Ελλάδας είναι η τουριστική ανάπτυξη. Οχι απλώς και μόνο η αύξηση των αφίξεων. Τουριστική ανάπτυξη σημαίνει γαστρονομικός τουρισμός, πολιτισμός, όλα αυτά τα καινούργια που έχουν προστεθεί στον τουρισμό και που θα δώσουν στη χώρα περισσότερα λεφτά. γιατί βλέπουμε να αυξάνονται οι τουρίστες και να μειώνονται τα κατά κεφαλή έξοδα των τουριστών στη χώρα μας. Αυτή την πορεία πρέπει να την αντιστρέψουμε και πρέπει η Ελλάδα σα χώρα μπουτίκ, σα χώρα όνειρο να εξασφαλίζει πολύ περισσότερα λεφτά από τους τουρίστες που την επισκέπτονται».

 

"ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΤΑ ΜΙΚΡΟΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ"

Για τις τηλεοπτικές άδειες και τη μη συγκρότηση του ΕΣΡ, ο κ. Θεοδωράκης δήλωσε: «Νομίζω ότι πρέπει να τελειώσουν τα μικροκομματικά παιχνίδια. Θα πρέπει όλα τα κόμματα και βεβαίως η κυβέρνηση και η αξιωματική αντιπολίτευση να συνεργαστούμε και να συγκροτήσουμε ένα ΕΣΡ που θα αποφασίσει στη συνέχεια όλα τα σημαντικά. Η χώρα μπήκε σε μια μεγάλη περιπέτεια με όλα αυτά που έκανε ο κ. Παππάς, αλλά θα πρέπει να γυρίσουμε σελίδα. Η Ελλάδα έχει και άλλα προβλήματα. Εμείς πρέπει να υπηρετήσουμε τον ελληνικό λαό. Αρα να φύγουμε από το μέτωπο της τηλεόρασης, να βρούμε μια λύση και να ασχοληθούμε με τα σοβαρά προβλήματα της χώρας. Νομίζω ότι οι επόμενες μέρες θα είναι καθοριστικές. Και ο καθένας θα πρέπει να πάψει να σκέφτεται τι συμφέρει το κόμμα του και να δούμε επιτέλους τι συμφέρει την κοινωνία».

ΧΤΙΖΟΝΤΑΣ ΣΥΝΑΙΝΕΤΙΚΑ ΕΝΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΣΚΗΝΙΚΟ

Σε ερώτησή μας για τη συναίνεση που έδειξε το Ποτάμι στη συγκρότηση του ΕΣΡ διευκρίνισε: «Η χώρα αντιμετωπίζει εθνικούς κινδύνους. Εχουμε προβλήματα και στην Ευρώπη και βέβαια υπάρχει το καθημερινό πρόβλημα της οικονομίας. Αρα δεν μπορούμε να μένουμε και να ασχολούμαστε μόνο με το θέμα της τηλεόρασης. Το Ποτάμι από την προηγούμενη συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων είπε ότι πρέπει να υπάρξει επιτέλους ένα ΕΣΡ, που θα πάρει όλη την αρμοδιότητα. Τα λάθη της κυβέρνησης είναι πολλά, αλλά αν μένουμε απλώς και συζητάμε για τα λάθη των κυβερνώντων δε θα κάνουμε ποτέ κανένα βήμα μπροστά. Ας ξεπεράσουμε, λοιπόν, με πρώτη την κυβέρνηση το προηγούμενο σκηνικό, χτίζοντας συναινετικά ένα καινούργιο σκηνικό. Και βεβαίως  λέμε ξεκάθαρα ότι ο νόμος Παππά για την τηλεόραση ούτε πρέπει να εφαρμοστεί, ούτε είναι η βάση για τη συζήτηση. Η βάση για τη συζήτηση είναι μια πρόταση που θα εμπεριέχει πολλά κανάλια, πολλούς εργαζόμενους και περισσότερα λεφτά στα ελληνικά ταμεία».

Η ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ 

Σε άλλη ερώτησή μας για τη συνταγματική αναθεώρηση, απάντησε: «Η συνταγματική αναθεώρηση δεν μπορεί να είναι περιοδεύων θίασος. Και για άλλη μια φορά η κυβέρνηση το αντιμετωπίζει με επιπολαιότητα. Η συνταγματική αναθεώρηση σημαίνει ότι όλα τα κόμματα συνεννοούνται με ανθρώπους που γνωρίζουν τι σημαίνει Σύνταγμα, με συνταγματολόγους δηλαδή και συζητούν τις απαραίτητες αλλαγές που πρέπει να γίνουν. Η πλατφόρμα που παρουσίασε η κυβέρνηση, δηλαδή να γίνουν συνελεύσεις σε όλη τη χώρα όπου να συζητούν τη συνταγματική αναθεώρηση, προκαλεί γέλια στους πολίτες που υποφέρουν με πιο συγκεκριμένα ζητήματα. Και βέβαια αναφέρομαι στο θέμα της λιτότητας, της ανεργίας, των λουκέτων. Αυτά είναι που ενδιαφέρουν τον κόσμο, αυτά προσπαθούν να αντιμετωπίσουν και όχι απλώς και μόνο να συμμετέχουν σε μια παρωδία διόρθωσης ενός Συντάγματος, κάτι που υποχρεούται να κάνει το πολιτικό σύστημα στην Αθήνα».

Τέλος, σε ερώτηση για τον επικείμενο ανασχηματισμό ανέφερε: «Είπα κάτι που δεν είναι μυστικό, ότι η κυβέρνηση ετοιμάζεται για ανασχηματισμό, ήδη φτιάχνουν καινούργια υπουργεία. Φοβάμαι ότι τα προβλήματα δε θα ξεπεραστούν, γιατί για να ξεπεράσει κάποιος τα προβλήματα πρέπει να φύγει από τις δικές του κακές συνταγές και να πάει σε ένα άλλο τρόπο διακυβέρνησης. Δεν πιστεύουμε στη διακυβέρνηση του κ. Τσίπρα, αλλά προφανώς ο ίδιος ετοιμάζεται να κάνει ένα ρετούς και με αυτή την έννοια είπα ότι ετοιμάζεται και πρέπει να ετοιμαζόμαστε να υποδεχθούμε τους καινούργιους υπουργούς».

 

Γ.Σ.