Τρίτη, 07 Μαρτίου 2017 14:26

Η πολιτική βία στην καθημερινότητά μας

Η πολιτική βία στην καθημερινότητά μας

Ζούμε κάτω από μια διαρκή αβεβαιότητα και έναν διαρκή φόβο. Θα κλείσει η αξιολόγηση; Θα παραμείνουμε στο ευρώ; Τι θα συμβεί με την κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας στο Αιγαίο; Αυτά είναι από τα κορυφαία υπαρξιακά κατά τη γνώμη μου ερωτήματα που μας αφορούν ως έθνος και ως κράτος.

Υπάρχουν όμως και συμβάντα στην καθημερινότητά μας που εντείνουν τους φόβους μας και την ανασφάλειά μας. Αυτά εκδηλώνονται με διάφορες μορφές όπως π.χ. ατυχήματα (τώρα έχουμε και ταξικά τοιαύτα κατά δήλωση των συριζαίων), εγκληματικότητα και κυρίως με τις μορφές της πολιτικής βίας. 

Θέλω ειδικότερα να σταθώ σε αυτήν ακριβώς τη μορφή της πολιτικής βίας, που ολοένα κλιμακώνεται, ενώ τις τελευταίες ημέρες έχει πάρει τη μορφή χιονοστιβάδας. Ενδεικτικά αναφέρω: μπαράζ επιθέσεων και εμπρησμών εναντίον δημόσιων μεταφορικών μέσων, όπως τρόλεϊ και λεωφορεία. Καταστροφή ακυρωτικών μηχανημάτων των ΜΜΜ, βιαιοπραγίες εναντίον πανεπιστημιακών (η τελευταία κατά του καθηγητή του Παντείου κ. Αγγ. Συρίγου), εμπρησμός του Γαλλικού Ινστιτούτου -ένα σύμβολο πολιτισμικού θεσμού- και ακόμη επιθέσεις και βανδαλισμοί εναντίον ιδιωτικών εργασιακών χώρων (είδαμε την καταστροφική μανία αναρχικών κουκουλοφόρων εναντίον συμβολαιογραφείου μπροστά σε έντρομους εργαζόμενους). Ακόμη και ο ΣΥΡΙΖΑ που ως αντιπολίτευση υπέθαλψε αυτά τα φαινόμενα πολιτικής βίας στοχοποιήθηκε με τον εμπρησμό των γραφείων του.

Τέτοιες εικόνες που βλέπουμε από την αρχή ως το τέλος της ημέρας μας, δεν πρέπει επ' ουδενί να τις συνηθίσουμε. Οι καταστροφές των ιδιωτικών και δημόσιων περιουσιών, των πανεπιστημίων, το πλιάτσικο και η πρακτική "καταστρέφουμε και αρπάζουμε ό,τι βρίσκουμε", σε καμία περίπτωση δεν είναι κανονικότητα. 

Ο αρχηγός της Ν.Δ. με την πρόσφατη επερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή στην "Ωρα του Πρωθυπουργού" ανέδειξε την ανάγκη της αντιμετώπισης αυτών των διαρκώς διογκούμενων φαινομένων βίας και τη λήψη αναγκαίων μέτρων για την εξάλειψή τους και την προστασία των Ελλήνων πολιτών.

 

Η πρόεδρος ΝΟΔΕ Ν.Δ. Μεσσηνίας

Νατάσσα Κυριακοπούλου