Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2017 20:34

“Οχι” στο ΧΥΤΕΑ της Μεγαλόπολης από τη Λαϊκή Ενότητα 

“Οχι” στο ΧΥΤΕΑ της Μεγαλόπολης από τη Λαϊκή Ενότητα 

Με το δήμαρχο Μεγαλόπολης Διονύση Παπαδόπουλο, συναντήθηκε χθες  αντιπροσωπεία της Λαϊκής Ενότητας, για το θέμα της δημιουργίας χώρου διάθεσης επικίνδυνων αποβλήτων (ΧΥΤΕΑ) στην περιοχή.

Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν ο Θανάσης Πετράκος - μέλος της Π.Γ. της ΛΑΕ και πρώην βουλευτής Μεσσηνίας, ο περιφερειακός σύμβουλος Σαράντος Αλεξανδρής και τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Αρκαδίας της ΛΑΕ Θανάσης Μάντης και Γιάννης Σταθόπουλος.

Ο δήμαρχος ενημέρωσε για το ζήτημα αυτό και τις δράσεις της δημοτικής αρχής για την αποτροπή δημιουργίας του ΧΥΤΕΑ στη Μεγαλόπολη.

Η αντιπροσωπεία της ΛΑΕ εξέφρασε την κατηγορηματική αντίθεση του κόμματος στη δημιουργία ΧΥΤΕΑ στη Μεγαλόπολη, σε μια κρίσιμη περίοδο για την προοπτική του ενεργειακού κέντρου της ΔΕΗ και την αναπτυξιακή πορεία της περιοχής. Σημείωσε ότι στηρίζει κάθε πρωτοβουλία αντίστασης και αγώνα από την αυτοδιοίκηση, τους τοπικούς φορείς και τους ενεργούς πολίτες, που αποτελεί το μόνο δρόμο για την ακύρωση δημιουργίας του ΧΥΤΕΑ.

Τέλος, κάλεσε τη δημοτική αρχή να πρωταγωνιστήσει σε συνεργασία με τα συνδικάτα στο λεκανοπέδιο και τους κοινωνικούς φορείς, ώστε να αναπτυχθεί μαζικός και δυναμικός κοινός αγώνας για την ανατροπή αυτής της πολιτικής που οδηγεί στη διάλυση και στο ξεπούλημα της ΔΕΗ.