Σάββατο, 13 Μαϊος 2017 08:29

Πολυχρονόπουλος ή Βεργινάδη για επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ στη Μεσσηνία

Πολυχρονόπουλος ή Βεργινάδη για επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ στη Μεσσηνία

Ζυμώσεις και συζητήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη στον ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας, για την εκλογή συντονιστή και αναπληρωτή συντονιστή στη νέα Νομαρχιακή Επιτροπή, που εξελέγη την Κυριακή 7 Μαΐου.

Τα ονόματα που ακούγονται περισσότερο είναι του Τάσου Πολυχρονόπουλου, πολιτικού μηχανικού, μέλους του Δ.Σ. της "Φάρις" και εκπροσώπου της μείζονος μειοψηφίας (παράταξη Μάκαρη), και της Μαρίας Βεργινάδη, δικηγόρου, δημοτικού συμβούλου Καλαμάτας με τη μείζονα μειοψηφία. Ακούγεται και το όνομα του Κώστα Ζαφειράκη, συνταξιούχου ταχυδρομικού από την περιοχή του Δήμου Οιχαλίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, στο τραπέζι των συζητήσεων έπεσαν κι άλλα ονόματα, μεταξύ των οποίων του Νίκου Πατσαρίνου και του γιατρού Δημήτρη Σωφρονά. Ο Ν. Πατσαρίνος φέρεται να αρνήθηκε, γιατί είναι περιφερειακός σύμβουλος και ασχολείται ενεργά με την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση, όπως και ο Δ. Σωφρονάς λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων.

Η εκλογή αναμένεται να γίνει μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα, το αργότερο μέχρι το Σαββατοκύριακο 20-21 Μαΐου.

Στις συζητήσεις που γίνονται και από τις οποίες δε λείπουν οι διαφορετικές απόψεις κι εκτιμήσεις, καταβάλλεται προσπάθεια να αξιοποιηθεί η ανανέωση στα πρόσωπα, να συγκεραστεί το παλιό με το νέο, η Ν.Ε. να λειτουργεί περισσότερο συλλογικά και να μην εξαρτάται από τον γραμματέα της, όπως γινόταν στο παρελθόν.

Να υπενθυμίσουμε ότι στη νέα Ν.Ε. Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ εξελέγησαν οι: Γιάννης Ασημακόπουλος, Μαρία Βεργινάδη, Κώστας Ζαφειράκης, Στέλλα Καρλαύτη, Χαρά Κιουρή, Σπύρος Κρασσακόπουλος, Κώστας Κυριακόπουλος, Ναυσικά Λαγωνικάκου, Δημήτρης Λεβέντης, Αγγελική Μαντά, Ιωάννα Μαραβελή, Μιχάλης Μιχαήλ, Σταμάτης Μπεχράκης, Βάνα Μπιτσάνη, Νίκος Πατσαρίνος, Τάσος Πολυχρονόπουλος, Θανάσης Σούμπλης, Δημήτρης Σωφρονάς, Ζωή Τσοροβά, Κώστας Τσορώνης, Γρηγόρης Τσώνης, Βαγγέλης Φιλόπουλος, Βασίλης Φλώρος, Γιώργος Χιουτέας, Γιώργος Ψυχογιάννης.

 

Γ.Σ.