Σάββατο, 20 Μαϊος 2017 11:20

Λαμπρόπουλος κατά Τσίπρα και Καμμένου για το στρατόπεδο Καλαμάτας

Επίθεση κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του υπουργού Εθνικής Αμυνας Πάνου Καμμένου εξαπέλυσε ο πρώην βουλευτής και υπουργός της Ν.Δ. Γιάννης Λαμπρόπουλος, με αφορμή το θέμα του στρατοπέδου της Καλαμάτας.

Αναφέρει ότι «τις τελευταίες ημέρες επιβεβαιώθηκαν από τα πλέον επίσημα χείλη οι φόβοι μας για το κλείσιμο του 9ου Σ.Π. που εδρεύει στην πόλη μας». Κι εκτιμά πως «τα επιχειρήματα για το κλείσιμο είναι ψεύτικα», υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι: «Οι δήθεν οικονομικοί λόγοι που επικαλούνται δεν ευσταθούν, διότι το στρατόπεδο είναι καινούργιο και έχει μικρό κόστος συντήρησης. Οι λόγοι γενικότερης αναδιάρθρωσης, που επίσης επικαλούνται, ούτε αυτοί ισχύουν, διότι παραμένουν τα κέντρα νεοσυλλέκτων στον Αυλώνα Αττικής και στην Θήβα και επιπρόσθετα δημιουργούνται άλλα στην Λάρισα, την Ξάνθη και την Κρήτη». Ο κ. Λαμπρόπουλος υποστηρίζει ότι «το στρατόπεδο της Καλαμάτας μπορεί να συγκεντρώσει όλη την Πελοπόννησο, επειδή είναι καινούργιο που σε συνδυασμό με τις άριστες κλιματολογικές συνθήκες θα παρέχει την καλύτερη διαβίωση και εκπαίδευση στους νέους μας».

Κατηγορώντας τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εθνικής Αμυνας, αναφέρει πως «το 9ο Σύνταγμα που έχει γράψει ξεχωριστή ιστορία στους αγώνες του έθνους και που έχει στηρίξει οικονομικά την Καλαμάτα και το νομό, κλείνει πλέον με απόφαση των κ.κ. Τσίπρα και Καμμένου. Σε όποιον είναι αντίθετος και υψώνει φωνή διαμαρτυρίας του απαντούν με λάσπη, όπως προχθές συνέβη με τον μητροπολίτη μας κ.κ. Χρυσόστομο».

Συνεχίζοντας την επίθεση, ο πρώην υπουργός παρατηρεί ότι «οι κ.κ. Τσίπρας και Καμμένος αφού δεν προχώρησαν τα έργα που αφορούν το νομό μας και δεν υπάρχει καμιά εξέλιξη για τους δρόμους Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη  και Τσακώνα - Καλό Νερό, τώρα κλείνουν και το στρατόπεδο». Και κλείνοντας, προειδοποιεί: «Οι Μεσσήνιοι, που τους έδωσαν στην παρούσα Βουλή, τρεις βουλευτές, δεν ξεχνούν. Η ώρα της τιμωρίας δεν θα αργήσει».