Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου 2017 08:14

Παράσταση διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ έξω από τα δικαστήρια της Καλαμάτας (βίντεο)

Παράσταση διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ έξω από τα δικαστήρια της Καλαμάτας (βίντεο)

 

Παράσταση διαμαρτυρίας οργάνωσε χθες το πρωί η Γραμματεία Μεσσηνίας του ΠΑΜΕ έξω από τα δικαστήρια της Καλαμάτας, αντιδρώντας στη δίκη 7 συνδικαλιστών που ανήκουν στη δύναμή του.

Ειδικότερα, το ΠΑΜΕ διαδήλωσε «ενάντια στη δίκη των αγωνιστών - συνδικαλιστών του, που διώκονται λόγω συμμετοχής τους σε απεργιακή κινητοποίηση έξω από το "Lidl" το Νοέμβριο του 2014». Οι 7 συνδικαλιστές κατηγορούνται για διατάραξη οικιακής ειρήνης κατά συναυτουργία.

Η δίκη στο Μονομελές Πλημμελιοδικείο Καλαμάτας αναβλήθηκε τελικά, λόγω ωραρίου, και ορίστηκε στις 12 Οκτωβρίου 2018.

Στη χθεσινή κινητοποίηση συμμετείχαν και μέλη της Επιτροπής Αλληλεγγύης και Στήριξης στον Αγώνα του Στράτου Δασκαρόλη.

Την αντίδρασή τους στην ποινικοποίηση των αγώνων και τις διώξεις σε βάρος στελεχών του συνδικαλιστικού κινήματος, εξέφρασαν οι πρόεδροι του Σωματείου Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας Παναγιώτης Κουφαλάκος και του Συνδικάτου Ιδιωτικών Υπαλλήλων στο νομό Βαγγέλης Λαμπρόπουλος, που ήταν μεταξύ των κατηγορουμένων.

Ο Π. Κουφαλάκος επέκρινε την κυβέρνηση με το νέο νομοσχέδιο που ετοιμάζει και το οποίο είναι μνημονιακή υποχρέωση, για να χτυπήσει περαιτέρω τη συνδικαλιστική δράση.

Ο Βαγγ. Λαμπρόπουλος κατηγόρησε την κυβέρνηση που επιχειρεί να αλλάξει το συνδικαλιστικό νόμο και να πλήξει το δικαίωμα της απεργίας. Είπε ότι οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να φοβούνται και τους κάλεσε να συσπειρωθούν στα σωματεία τους.

Γ.Σ.