Παρασκευή, 07 Σεπτεμβρίου 2018 09:22

Αυτόνομο το ΚΙΝΑΛ για την Περιφέρεια – έχει σπάσει κάθε δεσμό με τον Τατούλη

Γράφτηκε από τον
Αυτόνομο το ΚΙΝΑΛ για την Περιφέρεια – έχει σπάσει κάθε δεσμό με τον Τατούλη

 

 

Με δικό του υποψήφιο περιφερειάρχη πρόκειται να κατέβει το Κίνημα Αλλαγής στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, στις εκλογές του Μαΐου 2019.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μας, την απόφαση για αυτόνομη κάθοδο στην Περιφέρεια φέρονται να τη στηρίζουν και οι 3 βουλευτές του ΚΙΝΑΛ στην Πελοπόννησο (Μανιάτης στην Αργολίδα, Κωνσταντινόπουλος στην Αρκαδία και Γρηγοράκος στη Λακωνία), οι οποίοι πλέον έχουν κόψει κάθε επαφή με τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη.

Οι ίδιοι στις εκλογές του 2014 είχαν καλές σχέσεις με τον κ. Τατούλη, φαίνεται μάλιστα να τον στήριξαν κιόλας, καθώς τότε το ΠΑΣΟΚ δεν είχε δώσει επίσημη στήριξη στον υποψήφιο περιφερειάρχη Γιώργο Δέδε. Αποτέλεσμα ήταν στελέχη του κόμματος να παραμείνουν ως υποψήφιοι στο συνδυασμό Τατούλη, που είχε τη στήριξη της Ν.Δ., και οι δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ να διασπαστούν.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δρομολογούνται εξελίξεις και ετοιμάζεται η δημιουργία περιφερειακής παράταξης που θα είναι ευρύτερη και θα ξεπεράσει τα κομματικά όρια του ΚΙΝΑΛ. Σύμφωνα με το σχεδιασμό που έχει γίνει, η δημιουργία της παράταξης θα ανακοινωθεί μ’ ένα κείμενο που θα υπογράφεται από 150 με 200 άτομα, νέα πρόσωπα και προσωπικότητες από το χώρο της Κεντροαριστεράς, απ’ όλους τους νομούς της Περιφέρειας. Αυτά τα πρόσωπα αναμένεται να επιλέξουν και τον επικεφαλής, τον υποψήφιο περιφερειάρχη που θα υποστηριχθεί.

«Δεν μας ενδιαφέρει να υπογράψουν παλιά στελέχη που κινούνται στο χώρο του ΠΑΣΟΚ. Επιδιώκουμε να συγκροτηθεί μια παράταξη με νέα άφθαρτα πρόσωπα, με αναγνωρισιμότητα στις τοπικές κοινωνίες. Και ο επικεφαλής να είναι προβεβλημένο στέλεχος, ακόμα και σε επίπεδο βουλευτή» μας επεσήμανε στέλεχος του ΚΙΝΑΛ - και σημείωσε ότι «στόχος είναι να φύγει ο Τατούλης, που αποτελεί ό,τι το χειρότερο για την Περιφέρεια».

Για τις εξελίξεις αυτές φαίνεται να υπάρχει πίεση από τα πράγματα, αφού όσο το ΚΙΝΑΛ δεν αποφασίζει και δεν ανακοινώνει την αυτόνομη κάθοδο αλλά και το όνομα του υποψήφιου περιφερειάρχη, τοπικά στελέχη του κινήματος «πατούν σε δύο βάρκες»: Ανήκουν στο ΚΙΝΑΛ αλλά εξακολουθούν να στηρίζουν Τατούλη που στήριξαν στις εκλογές του 2010 και του 2014, και να θεωρούνται ταυτόχρονα εν δυνάμει υποψήφιοι του συνδυασμού του.

Μάλιστα με βάση την ενημέρωσή μας, σε πρόσφατη σύσκεψη του ΚΙΝΑΛ στην Αθήνα, στο “Τιτάνια”, στελέχη φιλικά προσκείμενα στον κ. Τατούλη ζήτησαν να υπάρξει συζήτηση όλων των πλευρών, και σε περίπτωση της αυτόνομης καθόδου να ξεκαθαρίσει και το όνομα του υποψήφιου περιφερειάρχη. Οι φιλικά προσκείμενοι στον κ. Τατούλη υποστηρίζουν ότι ο υποψήφιος περιφερειάρχης του ΚΙΝΑΛ δεν πρέπει να είναι ένα οποιοδήποτε πρόσωπο, μόνο και μόνο για την αυτόνομη κάθοδο.

Γ.Σ.


NEWSLETTER