Πέμπτη, 15 Μαρτίου 2012 09:17

Σε 15 ή 16 τμήματα οι εκλογές του ΠΑΣΟΚ

Γράφτηκε από τον

Σε 15 με 16 συνολικά εκλογικά τμήματα σε ολόκληρη τη Μεσσηνία φαίνεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να οριστικοποιείται ο σχεδιασμός της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ για τη διεξαγωγή -την Κυριακή 18 του μήνα- της ψηφοφορίας ανάδειξης του νέου προέδρου του κόμματος, με μοναδικό υποψήφιο τον Ευάγγελο Βενιζέλο.
Στο πλαίσιο της προετοιμασίας βρέθηκε χθες στην Καλαμάτα το μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Ζαφειρόπουλος, που είναι αρμόδιος για την οργάνωση της εκλογικής διαδικασίας στην Πελοπόννησο.
Οριστικές αποφάσεις, για τον αριθμό και τη χωροθέτηση των τμημάτων -αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες- αναμενόταν να υπάρξουν μέχρι σήμερα, καθώς χθες το βράδυ είχε προγραμματιστεί συνεδρίαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής για το νομό μας.
Πάντως, οι διαθέσιμες πληροφορίες, μέχρι χθες έκαναν λόγο για κατανομή των τμημάτων ανά δήμο, ως εξής:
α) Δήμος Καλαμάτας 3 τμήματα, 2 για τους κατοίκους του καποδιστριακού δήμου και ένα για τους κατοίκους των περιφερειακών Δημοτικών Ενοτήτων Αριος, Αρφαρών και Θουρίας, β) Δήμος Μεσσήνης 3 τμήματα, από ένα σε Μεσσήνη, Χατζή και Πεταλίδι, γ) Δήμος Πυλίας 4 τμήματα, από ένα σε Πύλο, Κορώνη, Χώρα, Σουληνάρι, δ) Δήμος Τριφυλίας 4 τμήματα, από ένα σε Κυπαρισσία, Σιδηρόκαστρο, Κοπανάκι και Φιλιατρά (στο οποίο θα ψηφίσουν και από τους Γαργαλιάνους), ε) Δήμος Οιχαλίας 1 εκλογικό τμήμα στο Μελιγαλά και στ) Δήμος Δυτικής Μάνης 1 εκλογικό τμήμα σε Καρδαμύλη ή Στούπα.


NEWSLETTER