Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2012 14:33

Χρήστος Χριστόπουλος - γραμματέας Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας: Στοίχημα η αξιοποίηση στελεχών εντιμότερων και αποτελεσματικότερων

Χρήστος Χριστόπουλος - γραμματέας Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας: Στοίχημα η αξιοποίηση στελεχών εντιμότερων και αποτελεσματικότερων

Συνέντευξη στο Βασίλη Μπακόπουλο


«Το στοίχημα και η ευθύνη για τη νέα ηγεσία, δεν είναι να ξεχωρίσει τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ σε παλιούς και νέους, αλλά το πώς θα αναδειχθούν και θα αξιοποιηθούν οι αξιότεροι, εντιμότεροι και αποτελεσματικότεροι».
Την επισήμανση αυτή κάνει στην «Ε», μεταξύ άλλων, ο Χρήστος Χριστόπουλος, γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ, αναφερόμενος στην «επόμενη» μέρα του κόμματος.



- Πόσο διαφορετικό μπορεί να είναι το ΠΑΣΟΚ με τον Ευάγγελο Βενιζέλο ως νέο πρόεδρο;

«Είναι γνωστό πως το ΠΑΣΟΚ της τελευταίας διετίας άσκησε κυβερνητική πολιτική προσαρμοσμένη στις έκτακτες περιστάσεις που κλήθηκε να αντιμετωπίσει. Οι περιστάσεις αυτές, με τις τελευταίες εξελίξεις, αντιμετωπίστηκαν με τα θετικότερα των αποτελεσμάτων και πλέον το ΠΑΣΟΚ -μπροστά στο νέο σταθερό οικονομικό πλαίσιο, που διαμορφώθηκε για την πορεία της χώρας-, μπορεί και πρέπει και θα επιστρέψει με τη νέα ηγεσία του στην διαχρονικά διαμορφωμένη ιστορική φυσιογνωμία του. Συνεπώς το ΠΑΣΟΚ με τον Ευάγγελο Βενιζέλο ως νέο πρόεδρο σίγουρα θα είναι διαφορετικό από το ΠΑΣΟΚ του αμέσως χθες».

- Τι μπορεί να πει κανείς σε όσους αποφεύγουν να μιλήσουν για εκλογή και χαρακτηρίζουν την κυριακάτικη διαδικασία ως ψηφοφορία για την απλή επικύρωση της ανάληψης της προεδρίας;

«Η διαδικασία της προηγούμενης Κυριακής, αφ’ ενός ήταν μια εκ του καταστατικού επιβαλλομένη διαδικασία και αφ’ ετέρου μια επιβαλλομένη πολιτική πρωτοβουλία για να επαναπροσεγγίσει και να επανενεργοποιήσει το ΠΑΣΟΚ τον κόσμο του και για να συνδεθεί ο νέος πρόεδρος, με σχέση προσωπική, με τον κόσμο αυτό.
Με την ανταπόκριση της βάσης του ΠΑΣΟΚ και την εντυπωσιακή προσέλευσή της στη διαδικασία αυτή, και ουσιαστική εκλογή υπήρξε και οι παραπάνω στόχοι επιτεύχθηκαν».

- Πόσο αναμενόμενη ήταν η συμμετοχή του κόσμου που επιτεύχθηκε;
«Οπως προανέφερα, η συμμετοχή του κόσμου υπήρξε εντυπωσιακή και η προσέλευση αθρόα, λαμβανομένων υπόψη των συνθηκών και της πολιτικής συγκυρίας.
Εμείς, ως οργανωμένο ΠΑΣΟΚ, δουλέψαμε για το καλύτερο και σίγουρα το αποτέλεσμα υπερέβη το προσδοκώμενο».

- Η διείσδυση του ΠΑΣΟΚ στις νέες γενιές είναι επιβεβλημένη, ωστόσο τι μπορεί να γίνει στο μικρό χρονικό διάστημα μέχρι τις εθνικές εκλογές;

«Το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε διαχρονικά τις αγωνίες και τα ενδιαφέροντα των νέων γενιών και το ίδιο θα επιδιώξει και για το μέλλον και για τις προσεχείς εκλογές.
Η προτεραιότητά μας ήταν, είναι και θα είναι, να μπορεί ο φορέας με αποτελεσματικότητα να στέκει δίπλα σ’ αυτές τις γενιές του μόχθου και της δημιουργίας.
Ευελπιστούμε ότι και στις προσεχείς εκλογές οι γενιές αυτές θα είναι η εμπροσθοφυλακή του αγώνα μας, γι’ αυτό και απευθυνόμαστε με αλήθεια και μόνο την αλήθεια».

- Θεωρείτε ότι τα παλιά -ιστορικά αν θέλεις- στελέχη του κόμματος, συμβάλλουν με την πείρα τους ή αποτελούν “βαρίδια” στο νέο ξεκίνημα που ευαγγελίζεται το ΠΑΣΟΚ;

«Τα παλιά ιστορικά στελέχη, στη διαδρομή και στην εξέλιξη, αποδείχθηκε ότι δεν είχαν όλα την ίδια πρακτική και αντίληψη. Πράγματι, ένα κομμάτι απ’ αυτά αποτέλεσαν -και αποτελούν ακόμη- φωτεινά παραδείγματα για τους νεότερους, ενώ κάποιο άλλο κομμάτι πραγματικό βαρίδι στην όλη πορεία του ΠΑΣΟΚ.
Συνεπώς το στοίχημα και η ευθύνη για τη νέα ηγεσία, δεν είναι να ξεχωρίσει τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ σε παλιούς και νέους, αλλά το πώς -από το σύνολο του στελεχιακού δυναμικού- θα αναδειχθούν και θα αξιοποιηθούν οι αξιότεροι, εντιμότεροι και αποτελεσματικότεροι στο νέο ξεκίνημα και στη νέα πορεία του ΠΑΣΟΚ».


 


Βιογραφικό

Ο Χρήστος Χριστόπουλος γεννήθηκε το 1973 στη Μεσσήνη, όπου και συνεχίζει να κατοικεί. Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου και ασκεί μαχόμενη δικηγορία εδώ και 10 χρόνια, διατηρώντας γραφείο στην Καλαμάτα, ενώ από το 2008 είναι γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ. Είναι παντρεμένος και πατέρας ενός αγοριού.